Plânsul este unul dintre sunetele cele mai dificile și inimaginabile pentru un părinte, reprezentând un semnal care te ajută să îți dai seama dacă bebelușul are nevoie de ajutor și sprijin. Acest lucru este inevitabil, reprezentând modul lor de a comunica. La început va fi dificil, dar curând vei învăța să îi anticipezi nevoile și să îi ștergi lacrimile.
Baby Stem are grijă de confortul psihic al părinţilor şi asigură acestora servicii de recoltare şi de stocare a celulelor stem la cele mai înalte standarde. Partener exclusiv Seracell în România, Baby Stem pune la dispoziţia clienţilor săi un kit de recoltare precum şi toate informaţiile de care aceştia au nevoie, pe www.babystem.ro.
Este plânsul normal?
Plânsul este un comportament normal și este modul în care copilul comunică. Există mai multe motive pentru care copilul plânge. În primele câteva luni poate fi greu să descifrezi „indicațiile” lui, dar pe măsură ce înțelegi și experimentezi, vei recunoaște diferența dintre anumite reacții, precum foamea și oboseala.
Câteva motive pentru care bebelușul plânge?
Îi este foame – de cât timp ai hrănit copilul? Dacă acest lucru s-a întâmplat în urmă cu două-trei ore atunci înseamna că bebelușului îi este foame; de îndată ce începi să recunoști semnalele atunci când bebelușului îi este foame (se foiește, face gălăgie, se întoarce după sânul tău când îl iei în brațe) vei începe să îl hrănești înainte ca el să se pună pe plâns. Atunci când plânge, încearcă întâi să vezi dacă nu cumva îi este foame. S-ar putea să nu se oprească imediat, dar lasă-l să mănânce dacă vrea. Va înceta atunci când va fi sătul.
Se simte inconfortabil – ai verificat scutecul copilului? Stă confortabil în pătuț sau trebuie să fie re-poziționat? Temperatura din încăpere este prea ridicată sau s-ar putea să fie prea frig?
Este obosit – bebelușului îi este adesea dificil să se odihnească de unul singur, astfel încât este posibil să fie nevoie să îi oferi o mână de ajutor, cântând, vorbind sau pur si simplu prin simple mângâieri. Copiii răspund foarte sensibil la nevoile pe care le au.
Când nimic nu funcționează!
Încearcă să îi faci copilului o baie pentru a se relaxa, urmată de un masaj. Masajul are multe beneficii, incluzând îmbunătățirea relației copilului cu părintele și reducerea nivelului de stres pentru cel mic.
Dacă te simți anxioasă, frustrată, nervoasă sau pur și simplu supărat, este indicat să pui copilul în pătuț și să îți iei câteva minute în care să te relaxezi înainte de a interacționa cu acesta. Bebelușii simt atunci când părinții sunt tensionați si pot deveni și ei asemenea.
O schimbare de peisaj și de ieșire din rutină poate fi de ajutor pentru tine și copilul tău. Scoate-l la o scurtă plimbare prin parc. Cu siguranță se va relaxa și va fi distras de lucrurile din jur.
BabyStem este partener exclusiv Seracell în România şi pune la dispoziţia clienţilor săi servicii de recoltre si de depozitare a celulelor stem în parametri nemţeşti de evaluare a calităţii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi accesează secțiunea dedicată din site-ul nostru.