De ce e interzis ceaiul negru în sarcină

Lista cu ce ai voie și ce este interzis devine mai mare pe măsură ce progresează sarcina. E important să știi totuși că toate acestea se vor termina curând, iar restricțiile alimentare nu vor mai exista după naștere și alăptare. Avem voie să consumăm ceai negru în sarcină?

De ce nu e bine sa bei ceai negru în sacină?

Ceaiul negru este unul din ceaiurile foarte cofeinizate, fabricate din frunzele plantei Camellia sinensis. 2-3 cești medii de ceai negru conțin între 40-120 mg de cofeină în funcție de marca pe care o alegeți. Această doză se încadrează în doza zilnică acceptată, dar, supraconsumarea acestora poate crește șansele de avort spontan, deformări fetale și natere înainte de termen. La mamă, ceaiul negru provoacă urinarea frecventă și insomnii severe, care la rândul lor cresc riscul de hipertensiune arterială și anemie.

În timpul sarcinii, ai voie să consumi până la 300 mg de cofeină, această cantitate fiind considerate sigură pentru mama și făt. Asta este egal cu 2-3 cupe mici -medii. Astfel, limitarea la 2-3 cești de ceai negru pe zi este, în general, considerată sigură în condițiile în care renunți la cafea. Ia în calcul că și ciocolata, cola și cafeaua conțin cofeina în ele, iar atunci când calculezi consumul zilnic nu uita să treci absolut tot ce consume cu cofeină.

Studii despre cofeină

Cercetările arată că femeile care beau mai mult de 300 mg de cafea pe zi prezintă de două ori un risc mai mare de avort spontan, comparativ cu femeile care nu consumă cofeină în timpul sarcinii.

Au fost efectuate diverse studii asupra animalelor, iar rezultatele indică o legătură între excesul de consum și defectele de naștere fetală, cum ar fi spina bifida. Acest lucru se datorează faptului că cofeina reduce absorbția acidului folic în organism, ceea ce este esențial pentru dezvoltarea fătului, pe tot parcursul sarcinii dar mai ales în primul trimestru de sarcină. Unele rezultate arată astfel că și greutatea scăzută la naștere șau nașterea premature pot fi determinate de cantitatea de cofeină consumată în sarcină. Studiile asupra oamenilor sunt încă în desfășurare.

Cel mai bine este să stabilești împreună cu medicul tău ce consum zilnic ai voie în sarcină, pentru că în funcție de evoluția acesteia, cantitatea zilnică ar putea diferi. Renunțarea la cafeină pe parcursul sarcinii poate să fie un efort minor, dacă luăm în calcul beneficiile aduse asupra viitorului bebeluș.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar și cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022