Cuprins
Nașterea și venirea pe lume a unui copil reprezintă un eveniment cu totul deosebit, ce necesită multă atenție și informare. Însă, pe cât de emoționant este momentul, pe atât de multe probleme pot apărea la nou născut, printre care și criza genitală. Ce înseamnă această afecțiune și cum se manifestă află în următoarele rânduri.
Criza genitală reprezintă un fenomen fiziologic la nou născuți, care se manifestă la ambele sexe, la 3-6 zile de la naștere, iar efectele sale se pot vedea de la câteva zile până la câteva luni.
Efectele hormonale la nou-născuți apar, deoarece la nivelul uterului, bebelușii sunt expuși la multe substanțe chimice (hormoni) care se află în fluxul sanguin al mamei. După naștere, sugarii nu mai sunt expuși la acești hormoni, însă dacă există această expunere, poate provoca afecțiuni temporare la un nou-născuți.
Hormonii de la mamă (hormonii materni) sunt compuși din substanțe chimice care pot trece prin placentă în sângele copilului în timpul sarcinii. Acești hormoni pot afecta copilul.
De exemplu, femeile însărcinate produc un nivel ridicat de hormoni estrogeni. Aceștia provoacă mărirea sânilor la mamă. Până la a treia zi după naștere, umflarea sânilor poate fi observată și la nou-născuți, la ambele sexe. O astfel de umflare a sânilor la nou-născuți nu durează pentru mult timp, dar este o preocupare comună în rândul părinților.
Umflarea sânilor ar trebui să dispară până la a doua săptămână după naștere, deoarece hormonii părăsesc corpul nou-născutului. Nu strânge și nu masa sânii nou-născutului, deoarece acest lucru poate provoca o infecție sub piele (abces).
Fetițele nou-născute pot avea, de asemenea, modificări temporare în zona vaginală. Țesutul pielii din jurul zonei vaginale, numit labii, poate părea pufos ca urmare a expunerii la estrogen. Poate exista un fluid alb (scurgere) din vagin. Acesta se numește leucoree fiziologică.
Toate aceste sunt simptome ale crizei genitale la nou-născuți. Aceste schimbări sunt frecvente și ar trebui să dispară treptat în primele 2 luni de viață.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…