Consumul de icre în sarcină: DA sau NU? Află sfatul medicului!

Alimentaţia în timpul sarcinii este mai mult decât importantă. Probabil te întrebi aproape zilnic ce să mănânci pentru a fi benefic sarcinii şi pentru a ajuta la dezvoltarea copilului.

Fructe, legume, oare ce ai voie şi, în acelaşi timp, nevoie să consumi în timpul sarcinii? Îţi doreşti să nu consumi niciodată anumite produse sau alimente ce pot produce diverse afecţiuni fătului. Ţi se poate face poftă de icre şi trebuie să ştii că este recomandat consumul acestora în perioada sarcinii, deoarece sunt bogate în omega 3 şi nutrienţi. Trebuie totuşi să ai mare grijă la ce cumperi din comerţ, iar pentru asta te sfătuim să consumi icre făcute chiar în gospodărie.

Iată câteva lucruri pe care poate nu le ştiai cu privire la consumul de icre în timpul sarcinii, dar pe care le poți afla de la BabyStem:

Îţi doreşti să ai un copil cât mai sănătos şi care să se dezvolte cât mai bine. Medicul te sfătuieşte ca pe lista de ingrediente sau alimente pe care doreşti să le consumi, să adaugi şi icrele. Icrele sunt o importantă sursă de vitamine şi nutrienţi ce ajută copilul încă din burta mamei. Cele mai potrivite icre sunt cele pasteurizate sau fierte, în niciun caz cele în saramură.

Bogate în vitamine şi nutrienţi

Omega 3, vitamine şi minerale precum vitaminele A şi C, zinc, fosfor, dar şi multe alte beneficii pe care icrele ţi le oferă. De aceea, nu trebuie să lipsească din regimul tău din timpul sarcinii. O porţie zilnică de aproximativ 100 grame de icre ajută la creşterea şi dezvoltarea creierului copilului şi a nervilor acestuia. Încearcă să consumi icre cât mai naturale, evitându-le pe acelea care se găsesc în comerţ.

Ajută la o alăptare cât mai eficientă

Atât în timpul sarcinii, dar şi în perioada de după, când alăptezi, alege să consumi icre naturale. Regimul pe care îl alegi pentru această perioadă trebuie să fie unul bazat pe alimente cu un nivel al toxinelor cât mai scăzut, iar icrele sunt un exemplu. Pe lângă aceste icre, poţi alege să mănânci şi alte fructe de mare sau preparate pe bază de peşte, dar să ai mare grijă la modul în care sunt preparate.

Reduce riscul bolilor alimentare

Pentru a reduce riscul bolilor alimentare, este recomandat să consumi în perioada sarcinii alimente pe bază de peşte. Icrele sunt un exemplu clar de aliment pe care ai putea să îl consumi în cele nouă luni, dar şi după. Nutrienţii pe care îi extargi din aceste icre se transmit copilului prin alăptare şi îl ajută pe acesta să crească şi să îşi dezvolte atât părţile corpului, cât şi creierul şi nervii.

Consumul într-un mod corect

Nu ştii exact ce tip de icre să alegi sau eşti pe gânduri atunci când vine vorba de consumul icrelor în timpul sarcinii pentru că ai auzit tot felul de zvonuri? Ei bine, dacă alegi icrele potrivite, nu trebuie să îţi faci griji pentru ceea ce se vorbeşte, ba chiar medicul recomandă consumul de icre în timpul sarcinii pentru că ajută la creşterea şi dezvoltarea membrelor celui mic. Aşa cum spuneam, evită icrele în saramura care sunt de altfel şi interzise în timpul celor 9 luni de sarcină.

Cu o varietate de vitamine, grăsimi şi minerale benefice şi necesare în dezvoltarea copilului, icrele sunt alimentele de care nu trebuie să uiţi în perioada sarcinii. Icrele în sarcină ajuta la creşterea creierului copilului şi la dezvoltarea nervilor.

 Baby Stem oferă cel mai bune servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem. Alături de Facultatea de Medicină a Universităţii Rostock, cei de la Seracell oferă copilului tău ce este mai bun. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022