Sarcina sanatoasa

Consumul de ghimbir in sarcina – Aspecte Pro & Contra!

Cuprins

Ghimbirul este considerat a fi un „super-aliment” datorită beneficiilor lui multiple. Însă, în timpul sarcinii, fiecare mămică se întreabă dacă este bine să-l adauge în mesele zilei astfel încât, să nu pună sănătatea bebelușului în pericol.

Este sigur să mănânci ghimbir în timpul sarcinii?


 

Da, este sigur să introduci ghimbir proaspăt în alimentația ta în timpul sarcinii. Cu toate acestea, rădăcina uscată poate să nu fie bună. Ghimbirul este benefic atâta timp cât îl consumi în cantități moderate, adăugându-l la o rețetă sau în ceai. Nu consuma suplimente de ghimbir dacă nu obții acordul medicului, deoarece concentrațiile mari pot crește riscul de avort spontan.

Ce cantitate de ghimbir este recomandată în sarcină?

 

Poți consuma aproximativ un gram de rădăcină de ghimbir pe zi în două până la patru doze divizate. Poți include ghimbir proaspăt sau uscat pentru greața de dimineață. Însă, trebuie să fii deosebit de atentă în primul trimestru. În timpul primului trimestru, este posibil să suferi de greață, vărsături, stare de rău și schimbări de dispoziție. Deci, cel mai bun moment pentru a bea ceai de ghimbir este atunci când resimți aceste simptome. Ghimbirul ameliorează disconfortul și este revigorant.

Beneficiile consumului de ghimbir în perioada sarcinii

1.   Previne răceala și gripa

Ghimbirul este eficient în tratarea unei răceli comune, a unor afecțiuni minore și a tusei persistente. Sistemul imunitar devine lent când ești gravidă, ceea ce te face vulnerabilă la aceste condiții minore. Ghimbirul are o capacitate excepțională de a stimula imunitatea și de a ajuta să te recuperezi rapid.

2.   Ameliorează balonarea

În timpul sarcinii, digestia încetinește pentru a permite copilului să absoarbă substanțele nutritive. Acest lucru te face să te simți îngreunată, ducând la balonare și gaze. Consumă ghimbir înainte de culcare pentru a evita problemele digestive și pentru a ameliora problema balonării. Poți, de asemenea, să iei o linguriță de suc de ghimbir proaspăt cu miere.

3.   Relaxează mușchii

Atunci când ești gravidă, întregul corp, dar mai ales mușchii pot resimți o oboseală acută. O ceașcă de ceai de ghimbir pe zi te va scuti de oboseala mușchilor, care de obicei rezultă în dureri de spate sau picioare umflate.

Ghimbirul este un aliment indicat în sarcină, însă trebuie consumat cu moderație.

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022