Cuprins
Ghimbirul este considerat a fi un „super-aliment” datorită beneficiilor lui multiple. Însă, în timpul sarcinii, fiecare mămică se întreabă dacă este bine să-l adauge în mesele zilei astfel încât, să nu pună sănătatea bebelușului în pericol.
Da, este sigur să introduci ghimbir proaspăt în alimentația ta în timpul sarcinii. Cu toate acestea, rădăcina uscată poate să nu fie bună. Ghimbirul este benefic atâta timp cât îl consumi în cantități moderate, adăugându-l la o rețetă sau în ceai. Nu consuma suplimente de ghimbir dacă nu obții acordul medicului, deoarece concentrațiile mari pot crește riscul de avort spontan.
Poți consuma aproximativ un gram de rădăcină de ghimbir pe zi în două până la patru doze divizate. Poți include ghimbir proaspăt sau uscat pentru greața de dimineață. Însă, trebuie să fii deosebit de atentă în primul trimestru. În timpul primului trimestru, este posibil să suferi de greață, vărsături, stare de rău și schimbări de dispoziție. Deci, cel mai bun moment pentru a bea ceai de ghimbir este atunci când resimți aceste simptome. Ghimbirul ameliorează disconfortul și este revigorant.
1. Previne răceala și gripa
Ghimbirul este eficient în tratarea unei răceli comune, a unor afecțiuni minore și a tusei persistente. Sistemul imunitar devine lent când ești gravidă, ceea ce te face vulnerabilă la aceste condiții minore. Ghimbirul are o capacitate excepțională de a stimula imunitatea și de a ajuta să te recuperezi rapid.
2. Ameliorează balonarea
În timpul sarcinii, digestia încetinește pentru a permite copilului să absoarbă substanțele nutritive. Acest lucru te face să te simți îngreunată, ducând la balonare și gaze. Consumă ghimbir înainte de culcare pentru a evita problemele digestive și pentru a ameliora problema balonării. Poți, de asemenea, să iei o linguriță de suc de ghimbir proaspăt cu miere.
3. Relaxează mușchii
Ghimbirul este un aliment indicat în sarcină, însă trebuie consumat cu moderație.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…