Majoritatea mamelor care alăptează se întreabă dacă pot consuma cofeină în timpul alăptării. Cofeina nu se găsește doar în cafea, așa cum ai fi tentată să crezi. Cofeina există și în ciocolată, anumite sucuri sau anumite alimente pe care poate le consumi. Află totul despre consumul de cofeină în timpul alăptării!
Cuprins
Dacă consumi cafeină, probabil te întrebi câtă dintre aceasta ajunge în laptele matern, direct la bebeluș. Specialiștii spun că nivelurile de cofeină din lapte sunt destul de scăzute (0,06-1,5% din doza consumată de mamă) și, de obicei, ajunge la un nivel maxim la 1-2 ore după ingestie.
Un studiu a arătat: cosumul excesiv de cafea ar putea scădea conținutul de fier al laptelui matern. Academia Americană de Pediatrie a clasificat cafeaua ca fiind „Medicină maternă, de obicei compatibilă cu alăptarea”. Cofeina este administrată direct copiilor prematuri (ca tratament al problemelor de respirație) la niveluri mult mai ridicate decât cele găsite în general în laptele matern al mamei care consumă cafeină.
În cazul în care copilul pare deosebit de treaz sau agitat și există o cantitate semnificativă de cafeină în dieta ta, este posibil să fie nevoie să reduci sau să oprești consumul acesteia timp de 2-3 săptămâni pentru a vedea dacă starea bebelușului prezintă o îmbunătățire, o diferență.
Dacă ești fan înfocat al cafelei, bucură-te de gustul acesteia în timp ce savurezi o cafea fără cafeină. Calculează consumul zilnic de cafeină, atât din cafea, precum și din sucuri sau ciocolată, astfel încât să fii sigură că nu depășești recomandarea maximă.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…