Constipația în sarcină – Cum este afectat fătul

Cuprins

Constipația este o problemă obișnuită în timpul sarcinii: până la jumătate dintre femeile gravide sunt constipate la un moment dat. Un motiv pentru constipația în timpul sarcinii este o creștere a hormonului progesteron, care relaxează mușchii netezi în tot corpul, inclusiv în tractul digestiv. Aceast lucru înseamnă că alimentele trec mai încet prin intestine. Nu trebuie să te îngrijorezi însă și mai tare.

Te poți concentra acum pe sănătatea celui mic după naștere, când se va desprinde de trupul tău. Cu procedeul de recoltare de celule stem, poți sta liniștită însă cu privire la apărarea copilului tău de peste 40 de boli grave. Baby Stem este partenerul de nădejde al tuturor mămicilor care aleg să recolteze celule și care aduce în România experiența și calitatea germană a serviciilor de stocare și mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem.

Există nenumărate soluții astăzi, de la pastile până la foarte multe remedii naturale eficiente. Uite ce efecte are constipația asupra bebelușului și care sunt cele mai bune metode de a combate sau de a preveni constipația în timpul sarcinii.

 

Va afecta bebelușul?

Nu va fi o problemă pentru copil. Pentru tine constipația va fi probabil doar o pacoste, dar în unele cazuri, duce la probleme medicale grave, cum ar fi hemoroizii, hemoragii rectale și fisuri rectale. Bebelușul nu este însă afectat de simptomele tale.

 

Ce pot face?

  • Mănâncă mai multe fibre

O dietă bogată în fibre ajută la prevenirea constipației. De asemenea, furnizează femeilor gravide vitamine și antioxidanți. Femeile gravide ar trebui să încerce să consume 25 – 30 de grame de fibre dietetice în fiecare zi pentru a rămâne sănătoase.

Opțiunile bune includ fructe proaspete, legume, fasole, mazăre, linte, cereale de tărâțe, prune și pâine integrală.

Încearcă să tăi niște zmeură, mere, banane, smochine și căpșuni pentru o salată de fructe răcoritoare. Sau poți găti niște porumb dulce, varză de Bruxelles și morcovi pentru o masă delicioasă.

  • Bea apă

Este important să rămâi hidratată în timpul sarcinii. Acest lucru ar putea însemna dublarea aportului de apă. Femeile gravide ar trebui să bea cel puțin opt pahare de apă pe zi. Acest lucru va ajuta la menținerea calmului intestinelor și la mișcarea normală a tractului digestiv.

  • Fă mișcare

Activitatea fizică regulată poate ajuta la reducerea constipației. Exercițiile stimulează intestinele. Femeile însărcinate ar trebui să încerce să facă mișcare de trei ori pe săptămână timp de 20 până la 30 de minute  de fiecare dată.

Opțiunile pentru exerciții fizice sunt nesfârșite. Încearcă să mergi pe jos pe traseul preferat de drumeții, poți înota la sala de sport sau poți practica yoga prenatală într-o după-amiază relaxantă.

Întreabă medicul despre ce exerciții sunt sigure pentru tine și copilul tău, înainte de a urma unul dintre sfaturile de mai sus.

 

Ceaiurile pentru constipație

Ceaiul de mușețel este un adevărat miracol pentru corp dar și pentru constipația din timpul sarcinii. Există multe ceaiuri pentru constipație în timpul sarcinii, dar nimic nu întrece proprietățile ceaiului de mușețel.

Ceaiul este o modalitate excelentă pentru a relaxa tractul intestinal și pentru a relaxa tot corpul în general. Mușețelul a fost folosit de secole. El calmează nervii, ajută la insomnie, un alt element neuitat  pentru femeile însărcinate și, de asemenea, are un efect calmant în general. Bea nu mai mult de două cești pe zi, totuși, deoarece există zvonuri netestate că poate provoca avort spontan în doze mai mari.

 

Laxative permise în sarcină

Este întotdeauna bine să încerci metodele naturale de ameliorare a constipației înainte de a decide să iei orice medicament.

Dacă însă niciuna dintre aceste remedii naturale nu pare să ajute, medicul îți poate sugera să iei un laxativ ușor. Un laxativ ușor, considerat sigur în timpul sarcinii, este laptele de magneziu. Medicul  îți poate recomanda, de asemenea, administrarea unui agent de producție în vrac, precum Metamucil. În cele din urmă, medicul poate sugera un produs care conține docusat de sodiu, pentru a reduce constipația.

Dacă niciunul dintre aceste produse nu funcționează, poate fi luat în considerare un medicament mai puternic. Trebuie să consulți întotdeauna medicul înainte de a lua orice medicament mai puternic. În plus, asigură-te că nu faci abuz de laxative. Acest lucru poate provoca diaree, conducând la pierderi de lichide și dereglări ale sistemului.

Este mai bine să încerci să te asiguri că  eviți apariția constipației în sarcină în primul rând prin consumul de alimente bogate în fibre, consumul de apă și exercițiile fizice regulate.

Odată ce aduci pe lume bebelușul, nu uita de sănătatea lui și recoltează celule stem la naștere. Recoltarea de astfel de celule îl va apăra de peste 40 de boli grave. Alege să te informezi atent înainte și apelează la o bancă de încredere. O astfel de comunitate este Baby Stem, singura bancă de celule stem care este partenerul exclusiv al Seracell din Germania.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022