Colul uterin deschis: care sunt simptomele si cum trebuie sa actionezi?

Cuprins

O sarcină presupune multă atenție, îngrijire, dar și multe informații de asimilat. Dacă vorbim despre col, unele femei se confruntă cu un col deschis în această perioadă delicată. Ce înseamnă acest lucru și ce simptome prezintă vei afla în continuare.

În timpul sarcinii, pe măsură ce copilul crește și devine mai greu, acesta apasă pe colul uterin. Această presiune poate face colul uterin să înceapă să se deschidă înainte ca bebelușul să fie gata de naștere. Această afecțiune se numește col uterin incompetent sau col uterin slăbit și poate duce la un avort sau o naștere prematură. Cu toate acestea, un col uterin incompetent se produce doar în aproximativ 1 din 100 de sarcini.

Ce provoacă un col uterin deschis?

Un col uterin incompetent poate fi cauzat de una sau mai multe dintre următoarele condiții:

  •         Operație anterioară pe colul uterin
  •         Daune provocate în timpul unei nașteri dificile
  •         Col uterin malformat din cauza unui defect de naștere
  •         Traumatisme anterioare ale colului uterin, cum ar fi D&C (dilatație și chiuretaj)

 Cum voi știi dacă am un col uterin deschis?

Colul uterin incompetent nu este verificat în mod obișnuit în timpul sarcinii și, prin urmare, nu este diagnosticat de regulă, decât după ce a trecut al doilea sau al treilea trimestru. Femeile pot fi evaluate înainte de sarcină sau în sarcina timpurie prin ecografie dacă prezintă factori care sunt potențiale cauze ale colului uterin incompetent.

 Cât de frecvent apare un col deschis?

Un col uterin incompetent sau slăbit se prezintă la aproximativ 1-2% din sarcini. Aproape 25% dintre pierderile de sarcină în al doilea trimestru se datorează colului uterin incompetent.

Prevenirea colului deschis
Nu poți preveni un col uterin incompetent, dar poți face anumite lucruri pentru a ajuta la menținerea unei sarcini sănătoase, pe întreaga durată.

Consultă medicul în mod regulat. Vizitele prenatale regulate pot ajuta medicul să monitorizeze atât sănătatea ta, cât și a copilului. Menționează orice semn sau simptom care te preocupă, chiar dacă par lipsite de importanță.

Adoptă o alimentație sănătoasă. În timpul sarcinii, vei avea nevoie de mai mult acid folic, calciu, fier și alți nutrienți esențiali. Un supliment alimentar prenatală, începând cu câteva luni înainte de concepție – poate ajuta la completarea oricăror lipsuri alimentare.

Evitată substanțele riscante. Dacă fumezi, renunță la acest viciu. De asemenea, nici alcoolul nu este permis în această perioadă. De asemenea, evită să administrezi medicamente dacă nu ai consultat medicul înainte.

Este foarte important să-ți acorzi multă atenție în cele nouă luni de sarcină pentru a evita posibilele riscuri.

 

Nota pentru Colul uterin deschis: care sunt simptomele si cum trebuie sa actionezi?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 note, media: 4,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile