Cuprins
Când ești o proaspătă mămică devine o adevărată provocare să te descurci cu un bebeluș ce are colici. Bebelușii ce prezintă colici au episoade, aparent, interminabile de plânsete, indiferent de ce ai încerca să faci pentru a-i calma. Ce este această problemă, ce presupune și cauzele ei le vei afla în continuare.
Ce înseamnă, de fapt, colicii?
Realitatea este că toți bebelușii plâng: este cel mai bun (și singurul) mod de a-și comunica nevoile la această vârstă fragedă. Ca părinți, suntem programați biologic pentru a le răspunde, astfel încât aceste nevoi să fie îndeplinite. Însă la copiii ce au colici, plânsul începe brusc, fără niciun motiv aparent.
Colicii nu reprezintă o boală sau un diagnostic, ci o combinație de comportamente derutante. Este o problemă frecventă, care apare la 1 din 5 sugari. Aceste perioade obositoare pot dura ore în șir, uneori târziu în noapte.
De obicei, se poate detecta colicii prin prezența a trei lucruri:
Nu există o definiție clară a colicilor sau cum diferă de alte tipuri de plâns. Însă, de obicei, medicii sunt de acord că diferența dintre colici și plânsul obișnuit este că bebelușul pare inconsolabil, plânsul se transformă în țipete, având o durată de cel puțin trei ore și uneori mult mai mult. Cel mai adesea, episoadele reapar zilnic.
Întâi de toate, desigur, consultă medicul pediatru pentru a te asigura că plânsul nu are legătură cu vreo afecțiune medicală gravă care ar putea necesita tratament.
Dacă alăptezi, încearcă să elimini produsele lactate, cofeina, ceapa, varza și orice alte alimente potențial iritante.
Nu supra hrăni bebelușul, fiind un factor important în disconfortul acestuia. În general, așteaptă cel puțin două ore de la începutul unei hrăniri până la următoarea.
Plimbă copilul într-un ham. Mișcarea ajută la calmarea bebelușului din plâns.
Cu toate acestea, colicii reprezintă doar o etapă în primele săptămâni de viață ale bebelușului, iar cu răbdare, vor trece mai repede decât ai crede. Încearcă să rămâi mereu pozitivă, iar bebelușul tău va avea și el o stare de spirit bună.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…