5 Efecte Benefice ale Consumului de Ciocolată în Timpul Sarcinii

Marea majoritate a studiilor au rezultat faptul că ciocolata în sarcină reduce stresul, în timp ce altele au demonstrat scăderea riscului apariţie preeclampsiei. Pentru că sarcina este perioada în care trebuie să ai cea mai mare grijă cu alimentele pe care le consumi, este momentul sa aflii dacă consumul de ciocolată în sarcină îți poate afecta bebelușul.  

 

La momentul actual, pe piață s-au realizat peste 140 de studii în decursul ultimilor 40 de ani, care au ca personaj principal ciocolata şi beneficiile ei.

 

  1. Reglează tensiunea arterială

 

Teobromina ajută la dilatarea vaselor de sânge, reglând corect tensiunea arterială în rândul femeilor gravide. Aceasta reglează și apariţia convulsiilor şi a posibilelor complicaţii, care pot produce naşterea prematură în ultimul treimestru de sarcină.

 

Femeile însărcinate trebuie să știe că ciocolata neagră conține un procent ridicat de teobromină, de aceea este bine să consume 2-3 pătrățele de ciocolată amăruie mai ales în ultimul trimestru.

 

  1. Are un conținut bogat de antioxidanți

 

Despre flavonoide se consideră că ar conţine antioxidanţi puternici, iar ciocolata are un conținut bogat de această substanță. Pentru a-și îmbunătăți imunitatea, femeilor însărcinate li se recomandă consumul de ciocolată în timpul sarcinii.

 

  1. Previne apariția preeclampsiei

 

O problema majoră care poate cauza nașterea prematură este preeclampsia. În cazul femeilor însărcinate, această afecțiune apare din cauza tensiunii arteriale mari. Dacă tensiunea arterială trece de pragul normal, pot apărea convulsii, probleme de coagulare a sângelui, dar și leziuni ale ficatului.

 

Studiile au demonstrat că femeile care consumă o cantitate moderată de ciocolată în perioada sarcinii, dar și înainte și după aceea, vor scădea riscul de a suferi de preeclampsie în tot acest timp cu 50%, așa cum arată rezultatele cercetărilor realizate în cadrul Universității Yale.

 

  1. Favorizează funcţia cognitivă

 

Un studiu realizat de cercetătorii din Finlanda, cu ajutorul a peste 300 de femei gravide a demonstrat faptul că ciocolata poate influenţa comportamentul bebeluşilor. Această cercetare a rezultat faptul că femeile gravide care consumă ciocolată sunt mai susceptibile de a da naştere la copii mai fericiţi şi mai plini de viaţă. Astfel, poveştile care ne-au fost spuse deseori în copilărie, despre beneficiile ciocolatei asupra memoriei sunt adevărate. Conţinutul ridicat de cacao creşte fluxul sanguin, creierul devenind în urma consumului de ciocolată mult mai vascularizat.

 

  1. Bogată în fier și magneziu

 

Pentru că în timpul sarcinii ai mare nevoie de fier și de magneziu, atunci trebuie să știi că ciocolata este sursa necesară. Magneziul ajută la prevenirea diabetului de tip 2 şi hipertensiunii arteriale, iar fierul are rolul de a preveni anemia și de a susține evaluarea celulelor din sânge (hemograma).

 

Chiar dacă are multe beneficii, trebuie să ții cont de faptul că ciocolata nu este considerată medicament în timpul sarcinii, ci trebuie consumată cu măsură, la recomandările medicului.

Pentru că știm cât de importantă este pentru părinţi sănătatea copilului lor, de aceea noi, cei de la BabyStem, vă suntem alături cu servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde. BabyStem restabileşte definiţia profesionalismului în domeniul recoltării, fiind partener certificat şi unic Seracell pe teritoriul ţării noastre. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.babystem.ro

 

BabyStem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare  performante, prin colaborarea cu Seracell. Astfel, stocarea se face în șase eșantioane–trei eșantioane, fiecare apt pentru un eventual transport și încă trei mini eșantioane destinate testelor de compatibilitate, testelor ADN sau identificării malformațiilor genetice ale celulelor stem.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022