TOP 3 Ceaiuri Permise în Sarcină

Majoritatea oamenilor sunt conștienți de beneficiile pe care consumul de ceai le are, apelând la aceste plante miraculoase chiar și în detrimentul altor tratamente medicamentoase pentru diverse afecțiuni. Chiar și așa, nu tot timpul este benefic consumul exagerat de ceai, existând perioade din viață când nu este recomandat să se facă excese în curele cu ceai. Printre aceste perioade se numără și cele nouă luni de sarcină.

Pentru a  merge la sigur, specialiștii de la Baby Stem au cercetat toate efectele secundare pe care le au plantele și au făcut o listă cu ceaiuri recomandate în sarcină, pentru ca tu și bebelușul tău să duceți sarcina la bun sfârșit.

  1. Ceaiul de mentă

Menta se numără printre cele mai populare plante de pe tot Globul.  Această plantă conduce la stabilirea nivelului normal de tensiune, eliminând stresul, dar ajută și la liniştirea psihicului, ridică dispoziţia, fiind extraordinar în combaterea simptomelor de răceală, iar lista poate continua. Planta-minune are beneficii uimitoare atât în cazul mamei, cât și a bebelușului din pântece. Proprietăţile ceaiului de mentă în sarcină sunt de a lupta împotriva simptomelor de răceală, de a trata bolile cardiovasculare, de îndepărtare a problemelor tractului digestiv și de calmare.

  1. Ceaiul de ghimbir

Ceaiul de ghimbir este ideal pentru ameliorarea grețurilor care se fac mult mai resimțite, de regulă, în prima parte a zilei, în special în primul trimestru de sarcină. De asemenea, este de ajutor în procesul de digestie, însă specialiștii recomandă să nu bei mai mult de două căni pe zi.

  1. Ceaiul de măceșe

Măceșele reprezintă o bogată sursă de vitamina C, care este recomandată pentru creșterea imunității. Nu este recomandat consumul a mai mult de două căni de ceai de măceșe pe  zi, căci poate agrava sănătatea dinților. Ceaiul de măceșe are un conținut crescut de calciu și magneziu, ceea ce îl face ideal în tratatrea insomniilor. Fiind bogat în vitaminele A, C și K, măceșele conțin potasiu și fier, având efecte benefice pe toată perioada celor nouă luni de sarcină.

 

Consumul de ceai în sarcină este recomandat să se înceapă după consultul în prealabil al medicului tău de familie. Ceaiurile pot fi  foarte folositoare atât femeilor gravide, cât şi tuturor oamenilor. Ceaiul are efecte benefice asupra organismului, iar dacă ești însărcinată, trebuie să știi că există câteva plante care îți vor oferi p stare foarte bună, dar, înainte de a le folosi, este indicat să ceri sfatul medicului ginecolog.

Este foarte important să te concentrezi pe sănătatea copilului tău, în special după naştere. Acest lucru poate fi asigurat, în cazul bebeluşului tău, prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022