Ceaiul de ghimbir în sarcină – Efecte alăptare

Cuprins

 

Dacă ghimbirul se numără printre condimentele tale preferate, atunci eşti o norocoasă! Ştiai cât de multe beneficii poate avea consumul unei astfel de plante în perioada de sarcină? Acest articol te va ajuta să descoperi cum şi cât de mult ghimbir trebuie să consumi pentru a te bucura de o sarcină mai uşoară şi fără greţuri.

Ce este ghimbirul?

Ghimbirul este o plantă rădăcinoasă destul de săracă în grăsimi şi calorii, însă conţine suficiente cantităţi de nutrimente care te pot ajuta în perioada de sarcină, aparţinând familiei plantelor medicinale, ale cărui rădăcini sunt folosite în consumul alimentar.

Dacă eşti însărcinată, este foarte important să te consulţi cu medicul tău înainte de a  începe să consumi ceai de ghimbir în sarcină, indiferent cât de multe proprietăţi ar avea această plantă.

Beneficii ale ghimbirului în sarcină

  1. Calmează greţurile matinale. Ghimbirul are efect de calmant și reduce grețurile pe care le aveți de dimineață. Consumul  în timpul sarcinii, de ceai de ghimbir, a devenit  remediul cel mai folosit împotriva grețurilor.
  2. Reduce inflamaţia. Prin natura sa, ghimbirul are rol antiinflamator, conținând 12 compuşi antioxidanţi. Astfel, consumarea acestei plante în sarcină ajută la prevenirea inflamaţiei şi reduce umflăturile specifice perioadei prenatale.
  3. Reglează nivelul de glucoză. Ceaiul dintr-o astfel de plantă consumată în sarcină ține sub control nivelul glucozei din sânge. De asemenea, ajută la păstrarea resurselor de energie, astfel încât să nu vă simțiți epuizate.
  4. Reduce senzaţia de arsură din stomac. Sarcina produce de obicei şi senzaţii neplăcute, alături de cele frumoase şi emoţionante. Printre acestea se numără şi senzaţia de arsură din stomac. Proprietăţile ghimbirului pot anula excesul de acid, care apar de regulă în timpul nopţii. Astfel, consumul unei doze de ghimbir recomandată de medicul tău, la cină, îţi poate asigura un somn liniştit.
  5. Ameliorează durerile. Conform studiilor, o astfel de plantă reglează foarte bine nivelul hormonal. Acest beneficiu, împreună cu proprietatea de antiinflamator ajută la calmarea durerile de orice natură. Astfel, o doză de ghimbir în timpul sarcinii, la începutul zilei, îţi poate asigura o zi liniştită.
  6. Întăreşte sistemul imunitar. Datorită cantităţii mari de antioxidanţi, care reduc riscul de infecţii sau afecţiuni, consumul de ceai de ghimbir în timpul sarcinii întăreşte sistemul imunitar . De exemplu, o ceaşcă de ceai dintr-o astfel de plantă consumată zilnic poate reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral deoarece substanţele active din ghimbir blochează depozitarea grăsimilor pe artere, reduc nivelul de cholesterol rău şi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.
  7. Creşte apetitul sexual. Este cunoscut faptul că în sarcină, viitoarele mămici nu sunt cele mai dornice de a întreţine relaţii sexuale. Ce poate nu este atât de cunoscut încă, este faptul că ghimbirul poate îmbunătăţi sistemul circulator, ceea ce duce către o vascularizare mai puternică a organelor feminine. De aici rezultă excitaţia şi apetitul sexual mult mai ridicat.

Efectele ghimbirului asupra alăptării

Consumul ghimbirului este sigur din punctul de vedere al reacţiilor adverse asupra organismului majorității oamenilor, însă foarte rar pot apărea efecte secundare atunci când se foloseşte în exces, fără nicio logică, sau se consumă în cantităţi mari, în fiecare zi.

În cazul femeilor însărcinate, se recomandă prudența consumului de ghimbir în timpul sarcinii.  Acesta se poate administra împotriva greţurilor şi ameţelilor, dar nu cantităţi exagerate şi nu pe termen îndelungat.

Substanţele active pe care le are în compoziţie ghimbirul, precum gingeroli, fenol şi uleiuri volative, toate acestea acţionează împotriva stărilor de vomă, greţurilor şi deranjamentelor stomacale şi intestinale. Totodată, ajuta la eliminarea durerilor de cap, greţurilor şi a senzaţiei de vomă în rândul femeilor însărcinate. După naştere, consumarea unei cantităţi moderate dintr-o astfel de plantă stimulează fluxul de lapte şi previne înţărcarea.

Cu toate că are numeroase beneficii, consumul de ghimbir în perioada imediat următoare după naştere nu este indicată în cazul în care la naştere ai pierdut o cantitate semnificativă de sânge.

Consumul de ghimbir în timpul sarcinii este recomandat să se înceapă după consultul în prealabil al medicului tău de familie, în ciuda multiplelor beneficii pe care le are. Este foarte important să te concentrezi pe sănătatea copilului, în special după naştere. Aceasta lucru poate fi asigurat, în cazul bebeluşului tău, prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022