Ceaiul de coada șoricelului este dăunător în sarcină?
Cuprins
Beneficiile plantei coada șoricelului
Este sigură planta coada șoricelului în timpul sarcinii?
Chiar dacă medicina din zilele noastre a înlocuit multe dintre tratamentele naturiste cu fel și fel de suplimente alimentare, încă există plante care merită toată atenția noastră. Însă, în momentul în care afli că ești însărcinată grija pentru nutriție devine și mai mare.
Coada șoricelului este o plantă care poate pune în dificultate viitoarele mămici. Dacă ești în căutarea unui răspuns la întrebarea „Pot consuma coada șoricelului în timpul sarcinii?”, află răspunsul în continuare.
Beneficiile plantei coada șoricelului
Beneficiile cozii șoricelului au fost descoperite cu mult timp în urmă. Triburile de origine americana foloseau această plantă ca un ajutor digestiv, în timp ce triburile din Scoția au folosit tulpina pentru a combate răcelile. Iar beneficiile nu se opresc aici:
- Luptă împotriva bacteriilor și a virușilor – Ceaiul facilitează transpirația și astfel, ajute la eradicarea virușilor din corp;
- Promovează digestia și detoxifierea – Acizii grași din plantă încurajează secreția biliară, îmbunătățind digestia;
- Ajută la ameliorarea crampelor și a durerii menstruale;
- Poate fi eficientă împotriva afecțiunilor cutanate, cum ar fi eczema;
- Ajută la oprirea sângerărilor nazale – aplicarea frunzelor uscate sau sub formă de pudră în interiorul nărilor poate ajuta la oprirea sângerării;
- Ameliorează durerea cauzată de reumatism – are proprietăți antiinflamatorii care pot ameliora durerea;
- Ajută la ameliorarea hemoroizilor.
Este sigură planta coada șoricelului în timpul sarcinii?
Planta coada șoricelului nu este sigură atunci când este consumată pe cale orală în timpul sarcinii, deoarece poate afecta ciclul menstrual și poate provoca avort spontan. Nu există suficiente informații despre siguranța administrării de coada șoricelului nici dacă alăptezi. Astfel, în ciuda faptului că are atât de multe beneficii, ar fi recomandat să eviți această plantă.