Dacă ești o iubitoare de ceaiuri, probabil că îți va fi greu să renunți la anumite plante pe parcursul sarcinii. Reține totuși că nu toate ceaiurile din plante sunt bune în această perioadă, băute cu moderație pot însă să te ajute să-ți satisfaci pofta fără a implica alte riscuri.
Ceaiul din plante poate fi consumat cu moderație în timpul sarcinii, dar nu exagerați! Alegeți o cană pe zi pentru a fi în siguranță, poate două căni, dacă le consumați pe toată durata zilei. Ceaiul de chimen în sarcină nu ar trebui să dăuneze dacă este consumat conform indicațiilor.
Chimenul este o plantă. Oamenii folosesc ulei, frunze și semințe ca medicamente.
Unii oameni utilizează chimenul pentru probleme digestive, incluzând arsuri la stomac, balonare, gaz, pierderea apetitului și spasme ușoare ale stomacului și intestinelor. Uleiul de chimen este, de asemenea, bun pentru tusea seacă, pentru a îmbunătăți controlul urinării, a ucide bacteriile din organism și a scăpa de constipație.
Unele femei iau ulei de chimen pe cale orală pentru a ajuta la începerea menstruației și pentru a calma crampele menstruale. Unele mame care utilizează această plantă pentru a crește fluxul de lapte matern.
În alimente, chimenul este folosit ca un bun condiment pentru gătit.
Aceste ceaiuri pot stimula uterul, provocând contracții sau pot dăuna copilului în creștere.
Mușețel – Ceaiul de mușețel este un puternic antiinflamator și nu este recomandat în timpul sarcinii. În timp ce cantități mici ar putea fi OK, mușețelul este un antiinflamator puternic și ar trebui să evitați mușețelul în timpul sarcinii din aceleași motive pentru care medicul dumneavoastră vă spune să nu luați aspirină.
Hibiscus – Ceaiul Hibiscus poate fi asociat cu avortul spontan. Acest lucru nu este bine testat, dar mai bine să rămâi pe partea prudentă!
Ceaiul negru – Ceaiul negru conține o cantitate crescută de cofeină care, în doar 3-4 căni/zi, poate depăși doza recomandată în timpul sarcinii.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…