Cuprins
Sarcina nu este un moment pentru a face schimbări drastice în alimentație. Busuiocul este o plantă folosită de mii de ani în domeniul farmaceutic, dar este foarte căutat și atunci când vine vorba de ceai. Dacă printre preferatele tale, se numără acest ceai, află dacă îl poți bea liniștită pe toată durata sarcinii.
Busuiocul este originar din Asia tropicală și preparat în ceai, are un gust dulce. În medicina ayurvedică, este recomandat să consumați acest ceai zilnic pentru a vă menține sănătatea, pentru a preveni îmbolnăvirea și pentru a ajuta la gestionarea stresului. Este, de asemenea, recomandat ca tratament pentru o serie de afecțiuni, dintre care unele pot apărea în timpul sarcinii, cum ar fi vărsături, indigestie și dureri de spate. Este important de reținut totuși că dovezile care susțin utilizarea ceaiului de busuioc pentru aceste afecțiuni se bazează pe studii pe animale și pe testări în laborator. Sunt necesare studii clinice pentru a confirma aceste beneficii.
În prezent, nu există suficiente informații cu privire la siguranța sau eficacitatea consumului de ceai de bucuioc în timpul sarcinii. Există afirmații contradictorii despre modul în care ceaiul poate afecta fătul. Anumite studii de toxicitate pe șobolani au descoperit că dozele mari de ceai au efecte asupra sănătății fătului de șobolan, în timp ce alte studii nu au găsit efecte dăunătoare. Astfel, consultă-te cu medicul tău înainte de a adăuga acest ceai în alimentație.
În loc de busuioc, ia în considerare ceaiurile deja cunoscute pentru siguranța în timpul sarcinii. Asociatia Americană de Sarcină raportează faptul că ceaiul de zmeură este un ceai sigur pentru femeile însărcinate, ce poate ajuta la scăderea timpului de travaliu. Este, de asemenea, o sursă de fier. O altă variantă este ceaiul de mentă ce ajută la ameliorarea greței.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…