Cuprins
Dacă ești în căutarea unei băuturi miraculoase pe care să o consumi regulat și care să fie extrem de sănătoasă, ai ghicit! Ceaiul de gălbenele este un minunat relaxant, îți va oferi un boost de energie și îți va ajuta corpul în perioada sarcinii. Iată mai jos cum îl poți utiliza pentru a te bucura din plin de beneficiile sale.
Gălbenelele sau ,,florile de aur” sunt cunoscute pentru proprietățile lor vindecătoare de mii de ani. Se știe că ceaiul de gălbenele are următoarele proprietăți:
Îl poți utiliza intern, preparat direct din frunze și 200 ml apă sau din pliculețe. Totuși nu este indicat să exagerezi cu consumul, ideal fiind să te oprești la o cănuță de ceai pe zi sau din când în când. Ceaiul de gălbenele este destul de puternic, putând crea dezechilibre hormonale sau anumite reacții.
Pe lângă beneficiile majore pe care ceaiul de gălbenele le are pentru organism, acesta are un gust delicat, fiind ideal pentru consum alături de o linguriță de miere, atunci când vrei să te hidratezi cu o băutură sănătoasă.
Numărându-se printre ceaiurile recomandate în cazurile tulburărilor digestive, ceaiul de gălbenele te ajută să scapi de reflux, de arsurile stomacale și să liniștești hiperaciditatea gastrică.
Este ideal de consumat în cazuri precum gastrită sau indigestie, adjuvant în cazul ulcerului peptic.
Bogat în flavonoide, care au efect antiinflamator, ceaiul de gălbenele reduce crampele abdominale și durerile stomacale, atât de des întâlnite în perioada sarcinii.
Poți utiliza pliculețele de ceai pe post de comprese pentru pielea iritată, pișcată de țânțari sau cu probleme. De asemenea, ceaiul de gălbenele este bun pentru spălarea feței sau a părului cu probleme.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…