A-i transmite celui mic obiceiurile sănătoase legate de somn poate reprezenta una dintre cele mai dure provocări din cariera de părinte. Ca debutant în acest nou Univers, de cele mai multe ori te găseşti tu însuţi extenuat, când cel ce ar trebui de fapt să doarmă este bebeluşul. Tentaţia este de a-l lăsa să adoarmă oriunde îşi doreşte, evident, dar ce ne facem când singurul loc unde poate închide ochii este în braţele tale?
BabyStem are grijă de confortul psihic al părinţilor şi se îngrijeşte ca aceştia să beneficieze de servicii de recoltare şi stocare celule stem la cele mai înalte standarde. Partener exclusiv Seracell în România, BabyStem pune la dispoziţia clienţilor săi un kit de recoltare precum şi toate informaţiile de care aceştia au nevoie, pe www.babystem.ro
Înţelege cauza
Când cel mic refuză să adoarmă altundeva decât în braţele tale, acest lucru poate constitui în timp o problemă. Este necesar să o abordăm corect pentru a-i găsi o rezolvare în timp util.
Primul pas este să înţelegem cauza acestui fenomen. Nou-născutul adoarme cu uşurinţă în braţele mamei pentru că încă se obişnuieşte cu viaţa extrauterină. Cu alte cuvinte, îi este încă dificil să stea departe de tine. Experţii pediatri numesc adesea primele luni de viaţă drept ,,al patrulea trimestru”. Nou-născuţii simt nevoia de apropiere pentru a adormi, întrucât aşa se simt în siguranţă. Frecvent, cei mici adorm în timpul alăptării din aceleaşi motive.
Ce e de făcut?
Nu-l forţa pe cel mic să doarmă fără tine, dar incearcă să faci, lent, tranziţia spre dormitul în pătuţ. Poţi începe prin a muta bebeluşul când deja a adormit, dar nu e nicio problemă dacă îl laşi jos când îl simţi foarte obosit. Dacă începe imediat să plângă sau devine iritat, încearcă data viitoare. Cheia este să repeţi până când copilul va privi pătuţul ca pe un mediu sigur si personal.
Pe lângă sfaturile de mai sus, specialiştii sugerează să urmărim, pe cât posibil, ciclul ,,masă, joacă, somn”. Astfel, cel mic se va obişnui să rămână treaz după masă şi va fi mult mai receptiv la ideea de a dormi de unul singur. În cazul nou-născuţilor, etapa de joacă poate include doar câteva mişcări ale mânuţelor şi schimbarea unui scutec, deoarece la această vârstă bebeluşul nu poate sta treaz mai mult de aprox. 45 minute.
Ştim că totul poate fi mai dificil decât sună. Ai toate şansele, aşadar, să-l adormi cu greu, să-l aşezi în pătuţ şi, odată ce încerci să te strecori afară din cameră, să te surprindă o repriză furtunoasă de plâns. Bebeluşii sunt imprevizibili şi au reacţii dintre cele mai diverse, dar nu te descuraja! Obiceiurile proaste se corectează cu răbdare!
BabyStem este partener exclusiv Seracell în România şi pune la dispoziţia clienţilor săi servicii de recoltre si depozitare celule stem în parametri nemţeşti de evaluare a calităţii. Pentru mai multe informaţii, accesaţi site-ul www.babystem.ro