Posibilitatea de a practica sport in sarcina depinde de mai multi factori, printre acestia sunt si anotimpul (vara este obositor pentru viitoarele mamici sa practice sporturi, din cauza caldurii si a pierderii de lichide prin transpiratie), de perioada sarcinii si de evolutia acesteia. Cand exista un risc de pierdere a sarcinii sunt contraindicate orice fel de sporturi si e nevoie de multa odihna la pat.
Iarasi, daca suferi de diabet, astm, boli ale inimii sau ai mai multe kilograme in plus sportul in sarcina este contraindicat.
Daca insa medicul ti-a confirmat ca ai o sarcina sanatoasa, care evolueaza corect si esti adepta stilului activ de viata iti recomandam:
– mersul sportiv – vioi, acesta nu necesita cunostinte speciale sau un spatiu anume, poate fi practicat de cateva ori pe saptamana timp de aproximativ 30 minute.
– inotul- este o activitate placuta pentru gravide si la fel de placuta si pentru copilas, deoarce apa „preia” din greutate si ajuta la relaxarea corpului. Temperatura ideala a apei este 20 de grade Celsius.
– mersul pe bicicleta – aceasta activitate este indicata doar gravidelor care practicau acest sport pana la aflarea frumoasei vesti, dar si in acest caz este nevoie de timp dozat cu grija.
– aerobicul in apa – este foarte relaxant si usor de realizat, de aceea este indicat chiar si incepatoarelor.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…