Fibromul uterin reprezintă o creștere noncanceroasă, care apare pe uter. Acesta nu crește șansele de a face cancer uterin, deoarece fibromul nu este canceros.
Pentru a-ți da seama că este vorba despre un fibrom uterin este posibil să întâlnești fel de fel de simptome, cum ar fi: presiune pelviană, urinare frecventă, constipație și dureri de spate sau dureri de picioare, dar în multe cazuri este posibil să nu ai niciun simptom.
Află de la BabyStem care sunt cauzele, simptomele și tratamentul fibromului uterin:
Fibromul uterin apare în general din cauza hormonilor sau din cauza genei. De exemplu, fibromul poate crește mai mult, atunci când nivelurile de estrogen și progesteron sunt ridicate în timpul sarcinii. Iar atunci când o femeie se apropie de menopauză și acești hormoni se declanșează, fibromul se poate micșora sau se poate opri din creștere.
Femeile care au antecedente familiale au de asemenea, un risc mai mare de a dezvolta fibromul uterin. Genele moștenite de aceste femei cresc șansele de a dezvolta fibromul uterin.
Până acum nu s-a descoperit nicio modalitate de a preveni dezvoltarea fibromului uterin, doar dacă ai o histerectomie. Nu există dovezi care să arate că hrana sau suplimentele au vreun efect asupra fibromului uteirn.
Majoritatea femeilor nu au simptome și nici măcar nu știu că au fibroame, dar la alte femei simptomele includ, senzație de plinătate, durere sau presiune în abdomenul inferior, crampe dureroase, urinare frecventă uneori chiar incomodă, durere în timpul actului sexual, constipație sau mișcări dureroase ale intestinului.
De obicei fibroamele sunt diagnosticate în timpul examenelor pelvine de rutină. Un medic le poate suspecta dacă observă că o femeie are o formă neregulată a uterului. Dacă o femeie are simptome dureroase sau recurente, medicul poate efectua și o ecografie cu ultrasunete a uterului și a ovarelor. Uneori fibroamele în timpul sarcinii se depistează la o astfel de ecografie.
În majoritatea cazurilor fibroamele din timpul sarcinii nu trebuie tratate, dar acest lucru îl poate decide doar medicul tău în funcție de simptome. Dacă ai nevoie de tratament, poți avea mai multe opțiuni, dar toate au beneficii, dar și riscuri.
Minomectomia este în general, recomandată femeilor care au simptome severe legate de fibrom, dar și femeilor care din cauza fibromului nu pot rămâne gravide. În timpul unei miomectomii, medicul îndepărtează fibromul, fără a se atinge de uter. O miomectomie poate ameliora simptomele și poate menține sau chiar îmbunătăți fertilitatea pentru unele femei.
Baby Stem îți oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…