Ce analize se fac înainte de sarcină

Există destul de multe analize și proceduri pe care trebuie să le faci înainte de a încerca să rămâi însărcinată. Iată o mică introducere despre ce analize vei discuta la întâlnirea cu doctorul tău pentru preconcepție.

Pentru ceva atât de simplu și anume conceperea unui copil pot exista o mulțime de teste și proceduri, chiar înainte de a încerca să rămâi gravidă. În timp ce verificările și proiecțiile pentru imunitate pot fi copleșitoare, este important să reții că medicul care se ocupă de tine trebuie să știe absolut tot despre sănătatea ta pentru a putea să-ți prescrie analizele de care ai nevoie.

Vaccinurile prenatale

Funcția ta imună scade în timpul sarcinii, iar mamele devin mult mai sensibile la probleme cum ar fi infecțiile sau complicațiile. Vaccinurile pot ajuta mult la prevenirea sau reducerea severității bolilor care te pot face să te îmbolnăvești sau chiar să pui viața copilului în pericol.

Medicul tău va dori să înceapă o examinare înainte de sarcină, obținând un istoric medical complet atât din partea ta cât și a partenerului tău. De asemenea, se vor efectua o serie de analize cum ar fi testele de sânge și Papanicolau pentru a se asigura că niciunul dintre voi nu are niciun fel de afecțiuni medicale care ar putea afecta sarcina sau șansele tale de a concepe un copil.

Vaccinul antigripal este recomandat întotdeauna femeilor care sunt însărcinate sau care își doresc să rămână gravide în timpul sezonului de gripă, deci este o idee bună să îl faci dacă încerci să rămâi însărcinată pentru a te proteja mai ales dacă este posibil să nu știi că ești încă însărcinată. (Vaccinul antigripal este, de asemenea, sigur pentru femeile gravide.)

Analiza mamografică

Este indicat să faci această analiză pentru a vedea dacă există vreo problemă la nivelul sânilor. Este bine să-i spui dacă ai avut intervenții chirurgicale sau dacă ai o istorie familiala a cancerului de sân. Pentru sănătatea ta și mai ales dacă îți dorești un copil această analiză este obligatorie.

Ecografii transvaginale

Examinarea vaginului, colului uterin, uterului și al ovarelor trebuie făcute dacă îți dorești să rămâi însărcinată. Este foarte important să nu existe nicio problemă în această zonă. Cervixul este deschiderea uterului care se află în partea de sus a vaginului. Dacă ai probleme cu aceste organe este mai greu să poți rămâne însărcinată, iar dacă se întâmplă fătul poate să fie pus în pericol. De aceea este bine să verificați din timp dacă sunteți sănătoasă.

Analiză pentru grupa de sânge și factorul Rh

Testează-ți sângele pentru a-ți verifica tipul de sânge și factorul Rh. Factorul Rh este o proteină care se găsește pe celulele roșii din sânge. Dacă factorul Rh este negativ, poate provoca probleme copilului. De aceea este bine să faci această analiză înainte de a rămâne însărcinată.

Analiza de urocultură

Analizele înainte de sarcină nu trebuie ignorate. Pentru a avea o sarcină sănătoasă este necesar să știi dacă poți întâmpina probleme pe parcursul acesteia.
Un test de urină este necesar și trebuie să facă parte din rutina ta atunci când te pregătești să devii mamă. Nivelurile mai ridicate de proteine pot sugera o posibilă infecție a tractului urinar sau o boală de rinichi. Nu uita să faci acest test dacă îți dorești să rămâi însărcinată deoarece este important.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este primordială, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022