Cât a mai crescut bebelușul meu săptămâna asta?(Trimestrul II)

Felicitări! Ai trecut cu bine de prima și poate cea mai complicată etapă a sarcinii tale. Deja ai dat vestea cea mare tuturor apropiaților, tu ești din ce în ce mai nerăbdătoare, iar minunea ta continuă să crească in burtică. Dar oare cât a mai crescut? Află in continuarea articolului!

BabyStem înțelege și are grijă de viitoarele mămici, tocmai de aceea oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la cele mai înalte standarde, fiind partener acreditat Seracell în România.

14 săptămâni – Bebelușul tău este cât… un claxon de bicicletă

Ai intrat deja în al doilea trimestru de sarcină și începi să te simți mai bine decât în săptămânile ce au trecut. Poate vei vrea chiar să dai o tură cu bicicleta prin cartier. Dacă da, fii sigură ca e dotată cu un claxon micuț pe ghidon, pentru siguranța ta și a celui mic.

15 săptămâni – O casetă

Este recomandat ca pe perioada sarcinii, viitoarea mămică sa asculte muzică pentru a se relaxa. Dacă mai ai pe acasă o casetă veche, cu șlagărele anilor 70 sau bucuria anilor 80, privește-o cu atenție pentru că e exact de dimensiunea bebelușului tău!

16 săptămâni – Un ecler

Dacă mai întâi ți-am vorbit despre gogoși, sushi și cârnăciori, de data aceasta îți sugerăm să-ți potolești pofta cu un ecler delicios cu ciocolată si umplutură cremoasă de vanilie, ca să sărbătorești noile dimensiuni ale puiului tău! Nu uita să-i vorbești în drumul spre patiserie, pentru că de acum te poate auzi.

17 săptămâni – Un portofel

Ești aproape la jumătatea drumului până vei face cunoștință cu cel mic, și deja te gândești la toate drumurile la care veți porni împreună. Sau poate ești o fire mai pragmatică și nu poți să ignori costurile apariției unui nou membru în familie, așa că arunci o privire in portofelul tău vintage. Înainte de a începe să-ți faci griji, amintește-ți că puiul tău este exact atât de mare. Poți începe, în schimb, să planifici o excursie în afara țării, pentru că acum i se formează amprentele, deci poate avea pașaport deîndată ce vine pe lume.

18 săptămâni – Un castronel de guacamole

Dacă în timp ce planificai prima excursie in trei ai pus pe lista destinațiilor și Mexicul, sigur ți s-a făcut automat poftă de guacamole, preparatul lor tradițional atât de gustos. Îți recomandăm totuși să nu stai până târziu la filme mâncând nachos, pentru că cel mic tocmai a învățat să caște!

19 săptămâni – O porție mică de înghețată

Fiecare sarcină este diferită, însă în mod normal ar trebui să începi deja să simți primele lovituri ale bebelușului, pesemne că și el e nerabdător să te cunoască. Deși la început te vei simți mai mult balonată, cu timpul mișcările lui vor căpăta forță și îl vei simți cu adevărat.

20 săptămâni – Cocul din capul tău

Ai ajuns la jumătatea perioadei de sarcină și începi să te bucuri de beneficiile ei: părul îți crește ca lui Rapunzel, plin de vitalitate și strălucitor, ai tenul mai luminos și nu ți s-a mai rupt o unghie de săptămâni întregi. Nu uita să te programezi pentru următoarea ecografie, pentru că deja poți afla sexul copilului!

21 săptămâni – O sticlă de sriracha

Să sperăm că celui mic îi plac condimentele la fel de mult ca ție, pentru că din cea de-a 21-a săptămână de sarcină, papilele gustative îi permit să simtă gustul a tot ceea ce mănânci tu!

22 săptămâni – Un pahar mare de smoothie

Poate că devine din ce în ce mai greu să-ți faci exercițiile fizice, însă ți-a mai rămas un aliat în demersul tău către un stil de viață sănătos: smoothie-ul zilnic din fructe si legume proaspete. Cel mic are deja aprox. 28 cm și se bucură că vă hrăniți diversificat și sănătos.

23 săptămâni – Un burrito

Pe cât de frumoasă este aventura de a aduce pe lume o ființă, pe atât de tare ai vrea să se termine cu oboseala, pierderea memoriei, poate chiar decolorarea pielii. Știm prin ce treci, de aceea îți este permis să devorezi un burrito întreg în cinstea greutății bebelușului: cântarește deja mai bine de 500 de grame!

24 săptămâni – O cafetieră

Din fericire, încă te poți delecta cu aroma ta favorită de cafea, în cantități moderate. Și cum cafeaua bună se îmbină cel mai bine cu o discuție savuroasă, poți începe să vorbești cu soțul tău despre cum va arăta micuțul vostru, întrucât acum I s-au definitivat trăsăturile faciale.

25 săptămâni – O pălărie cu boruri mari

Toată lumea îți admiră burtica, dar numai tu știi cât de tare te doare spatele de la greutatea în plus pe care o porți cu tine. Ia o pauză și du-te cu fetele la un brunch! Accesorizează-ți ținuta cu o pălărie fedora cu boruri largi, în cinstea noilor dimensiuni a bebelușului tău: aprox. 32 cm.

26 săptămâni – O sticlă de șampanie franțuzească

Nu întâmplător am ales această comparație, ci pentru că e cazul să sărbătorești! Ai trecut cu bine de cel de-al doilea trimestru de sarcină și, desi nu îți recomandăm sa toastezi cu un pahar de vin, poți gusta puțină șampanie alături de prieteni sau de partenerul tău.

Baby Stem, partener Seracell în România, este alături de tine din prima până în ultima zi de sarcină și îți oferă servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem la standarde înalte. Baby Stem îți pune la dispoziție un kit de recoltare și orice informație necesară. Pentru detalii, accesează site-ul www.babystem.ro

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022