Care sunt primele semne de sarcina? Descopera-le acum

Care sunt primele semne ca ești însărcinată?

Dacă eşti pregătită să faci un copil, probabil că în fiecare dimineața te gândești oare ce trebuie să simți când eşti însărcinată. Ori, din contră, dacă sarcina nu era chiar în planul tău şi te simţi un pic ciudat, s-ar putea să îţi pui câteva semne de întrebare.

Desigur, singura modalitate 100% sigură de a afla dacă eşti însărcinată este efectuarea unui test de sarcina dar, pot exista câteva simptome timpurii ce pot indica o sarcină. Iată care sunt primele semne de sarcină.

Care sunt primele semne că eşti însărcinată?

Simptome asemănătoare menstruației – crampele abdominale şi sângerarea

Fiecare femeie este diferită. La fel sunt experienţele ei de sarcină. Nu fiecare femeie are aceleași simptome sau chiar aceleaşi simptome de la o sarcină la alta, astfel că nimeni nu îţi poate spune exact ce trebuie să simţi când eşti însărcinată în primele zile.

De asemenea, simptomele precoce ale sarcinii pot mima, cel mai adesea, simptomele dinaintea şi în timpul menstruaţiei, astfel că este posibil să nu realizezi imediat că ești gravidă.

După concepție, oul fertilizat se atașează de peretele uterului. Acest lucru poate provoca unul dintre primele semne ale sarcinii, o mică sângerare şi, de cele mai multe ori, crampe.

Aceasta sângerare, în cantităţi minime, este perfect normală şi poartă numele de „sângerare prin implantare”, având loc între 6 şi 12 zile de la fertilizarea oului.

Crampele seamănă cu crampele menstruale, astfel că unele femei le confunda şi nu le iau în seamă că fiind un simptom timpuriu al unei sarcini.

Pe lângă sângerare, o femeie poate observa o scurgere albă, lăptoasă. Acest lucru este legat de îngroşarea pereţilor vaginului, care începe aproape imediat după concepţie. Aceasta scurgere vaginală poate continua pe tot parcursul sarcinii, este de obicei inofensivă şi nu necesită tratament. Dacă este însoţită de miros neplăcut sau de o senzaţie de arsură şi mâncărime, adresează-te medicului pentru a verifica dacă ai o infecţie bacteriană.

Lipsa menstruaţiei

Cel mai evident simptom precoce al sarcinii – şi cel care le determina pe majoritatea femeilor să apeleze un test de sarcină şi analize amănunţite este chiar lipsa menstruaţiei. Dar nu orice lipsă a menstruaţiei înseamnă, totuşi, o sarcină. Menstruaţia poate întârzia sau poate lipsi o vreme din cauza unor schimbări hormonale, a stresului, a oboselii sau dacă ai pierdut ori ai luat foarte mult în greutate. Însă, dacă menstruaţia întârzie iar sarcina este o posibilitate, atunci este cazul unui test de sarcină.

Schimbări de dispoziţie, oboseală sau amețeală

Aceste schimbări ale dispoziţiei şi stările confuze ori schimbătoare pot fi simptome timpurii ale sarcinii, cauzate de dilatarea vaselor de sânge, tensiunea scăzută sau hipoglicemie.

Orice femeie poate experimenta toate simptomele unei sarcini sau doar unul ori două, pentru că fiecare femeie este diferită. Dacă vreunul dintre aceste semne devine supărător, poate este cazul să consulți medicul pentru analize amănunțite.

Baby Stem oferă servicii de prelucrare şi de depozitare a celulelor stem în patru laboratoare performante, prin colaborarea cu banca numărul 1 din Germania, dar şi cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performanţă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente, cu peste 100.000 de eşantioane stocate în prezent. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life. Pentru mai multe detalii vizitaţi babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022