Despre lucrurile pe care femeile însărcinate au voie sau nu să le facă ar trebui să se scrie o carte. Din prea multă grijă ca fătul să nu fie afectat, viitoarele mămici pot ajunge să se neglijeze. Așa că dacă întâmpini probleme legate de dantură în timpul sarcinii și îți este recomandat să faci o radiografie, poți sta fără grijă. Probabilitatea ca o radiografie dentară în timpul sarcinii să afecteze fătul este foarte scăzută. Majoritatea examinărilor cu raze X nu îți vor lăsa organele să fie afectate. Metoda este simplă, un șorț și un guler de plumb va bloca orice radiație împrăștiată.
Vizita la dentist în timpul sarcinii este un lucru normal în această perioadă. Curățările dentare, preventive și examinările anuale în timpul sarcinii sunt sigure și recomandate. Creșterea nivelului de hormoni în timpul sarcinii pot duce la inflamarea gingiilor, ceea ce poate conduce la o iritare a lor. Așadar, dacă medicul dentist îți recomandă o radiografie, aceasta nu îți va afecta sarcina. Prevenirea problemelor dentare care pot apărea pe timpul sarcinii este esențială deoarece infecțiile orale își pot face oricând apariția, iar unele probleme dentare pot duce spre nașterea prematură.
Radiografiile de rutină în timpul sarcinii se amână de obicei până la naștere. Radiografiile sunt necesare pentru a efectua mai multe proceduri stomatologice, în special când vorbim de urgențe. Potrivit Colegiului American de Radiologie, nicio radiografie nu are doza de radiații suficient de mare pentru a provoca efecte adverse care să pună viața fătului în pericol.
Unele femei vor alege să evite dentistul în timpul primului trimestru de sarcină, știind că această perioadă este cea mai vulnerabilă pentru fătul în curs de dezvoltare. Cu toate acestea, nu există dovezi care să sugereze că realizarea unei radiografii poate face rău copilului. De asemenea, în cazul în care este necesară o radiografie în al treilea trimestru de sarcină, aceasta este de obicei amânată până la naștere.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…