Când începe să se mişte copilaşul?

Mişcările fetale sunt foarte importante pentru fiecare mămică. Ginecologii recomandă tuturor mămicilor să ţină minte ziua în care au simţit prima mişcare a copilului în uter. Anume din acea zi ei pot să calculeze data până la naştere. În cazul în care este vorba despre prima sarcină, la această zi mai trebuie adăugate 20 săptămâni, în cazul în care nu sunteţi la prima sarcină adăugaţi 19 săptămâni.

Nu putem spune cu exactitate când începe să se mişte copilaşul, pentru că fiecare femeie simte mişcările în mod diferit. Cu toate că bebeluşul poate să se mişte activ în uter încă din săptămâna a 15-a, mămicile pot să simtă primele mişcări abia în săptămâna a 20-a.

Mişcările copilaşului sunt foarte greu de confundat. Acestea seamănă cu gâdilatul cu o pană uşoară din interior, sau cu fâlfâitul din aripioare a unui fluture. La finalul trimestrului al treilea mişcările copilaşului sunt uşor de observat şi prin pereţii abdomenului.

Psihologii consideră că datorită mişcărilor se trezeşte în femeie instinctul matern. Este foarte important să observaţi cât de des şi cât de activ se mişcă bebeluşul în cavitatea uterină. Fiecare mămică o să ştie că în timpul celor 24 h trebuie să simtă de cel puţin 10 ori mişcările copilaşului. Este vorba de câteva lovituri în serie pe care le simte mămica. În restul timpului rămas copilaşul doarme.

Mai există o explicaţie a mişcărilor atât de active pe care le simte copilaşul. Atunci când mămica stă într-o poziţie incomodă, se apleacă de exemplu şi copilaşul se simte incomod, el va începe să se mişte mai activ, în poziţia de culcat pe spate acesta iarăşi se simte incomod, pentru că bebeluşul nu mai primeşte suficient de mult oxigen. De aceea nu este indicat să staţi prea mult în această poziţie.

Nota pentru Când începe să se mişte copilaşul?: 1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 note, media: 5,00 din 5)
Încarc...
Articolul face parte din categoriile