Cuprins
În general, viitoarele mămici știu ce pot mânca în timpul sarcinii și acordă o atenție deosebită alimentației lor în toată această perioadă, evitând fructele de mare și abținându-se de la alcool. Însă, despre consumul de brânză nu se știu prea multe lucruri. Iată tot ce trebuie să știi înainte de a introduce brânza în mesele zilei.
Brânza este o sursă excelentă de calciu, iar cu toate acestea există o întreagă discuție asupra consumului de către gravide. Unele brânzeturi nu sunt sigure în timpul sarcinii deoarece prezintă un risc mai ridicat de creștere a bacteriilor, cum ar fi listeria.
Listeria, un tip de intoxicație alimentară, poate duce la vărsături și diaree. Majoritatea oamenilor se vindecă în câteva zile, dar copiii mici și femeile însărcinate sunt mai susceptibile la listerioză, boala cauzată de bacteria listeria. Femeile gravide sunt de zece ori mai susceptibile de a fi infectate. Dacă infecția intră în sângele lor, se poate transfera la copil și poate provoca avort spontan.
Listeria se dezvoltă la temperaturi scăzute, motiv pentru care gătirea corectă a alimentelor este atât de importantă, iar pasteurizarea este procesul de tratare termică a laptelui prin care se ucide acești agenți patogeni nocivi.
Problema cu pasteurizare este că poate ucide și bacterii bune, dar și aminoacizii, vitaminele și mineralele importante din alimente. Cu toate acestea, atunci când vine vorba de brânză în timpul sarcinii, se recomandă consumul de brânză pasteurizată.
Brânza tare. Toate brânzeturile tari, fie că sunt făcute cu lapte pasteurizat sau nepasteurizat, sunt, în general, sigure de a fi mâncate în timpul sarcinii. Acestea nu conțin la fel de multă apă ca brânzeturile moi, ceea ce face mult mai greu pentru bacterii să crească. Astfel, poți încerca: cheddar, gouda, emmental.
Brânza moale, pasteurizată. Atâta timp cât sunt pasteurizate, poți încerca: cottage cheese, mozzarella, halloumi.
Evită pe cât posibil brânza mucegăită, gorgonzola sau brânza de capră.
Combinând o alimentație sănătoasă cu un stil de viață echilibrat, sarcina ta va fi în siguranță.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…