Sarcina aduce cu sine schimbări majore în ceea ce privește corpul dumneavoastră, trecând prin transformări uluitoare. Însă, odata ce ați rămas însărcinată vă veți confrunta cu anumite simptome nu tocmai plăcute, precum balonarea.
Balonarea reprezintă o acumulare de gaze în abdomen, ce conduce la un disconfort major, creând senzația unui abdomen mult prea plin. Motivul acestei neplăceri? Nivelul de progesteron este mult mai ridicat pe timpul sarcinii decât în mod normal, iar acest hormon are ca efect relaxarea musculaturii, inclusiv a aceleia din zona tractului gastrointestinal rezultând o încetinire a proceselor digestive. Trebuie să știți că balonarea este una dintre cele mai comune afecțiuni resimțite de gravide, iar, din păcate, este un simptom care persistă de-a lungul întregii perioade de sarcină. În schimb, poate fi ameliorat.
Multe dintre plantele folosite în tratarea homeopatică a balonării nu sunt permise în timpul sarcinii, provocând efecte adevrese. De aceea, trebuie să știți ce vă este permis și ce trebuie evitat întrebând un specialist. Baby Stem vă oferă câteva soluții naturiste pentru ameliorarea balonării, permise graviduțelor.
Există multe recomandări pentru a preveni senzația neplăcută de balonare. Mai jos am întocmit o listă cu cele mai eficiente soluții.
Încercați aceste metode, iar dacă rezultatele întârzie să apară, adersați-vă medicului pentru a vă prescrie un tratament în acest sens. Este foarte importantă atenția pe care vi-o acordați în această minunată etapă din viața oricărei femei. Fiecare copil este o binecuvântare, iar grija pe care o acordați sarcinii va avea rezultate asupra sănătății copilului. De aceea, este recomandat să aveți un stil de viață cât mai echilibrat și sănătos.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…