Băiatul de 7 ani de la Wimbledon va călători în America pentru un tratament nou

Un băiat de șapte ani de la Wimbledon va călători în America pentru un tratament nou, care va implica o transfuzie a celulelor stem din sângele ombilical al fratelui său pentru a repara daunele asupra creierului său și astfel va avea o a doua șansă la viață.

Jay Shetty suferă de o formă rară de paralizie cerebrală și de autism încă de când era bebeluș, ceea ce înseamnă că nu poate merge, nu poate vorbi și nu poate sta nesupravegheat.

El a fost acum selectat pentru un studiu clinic de pionierat la Universitatea Duke Medical Center cu Cells4Life.

Familia sa va călători în America pe 11 martie pentru o săptămână de tratament. Autoritatea pentru Alimente și Medicamente din America a acordat permisiunea Universității Duke în octombrie 2017, de a oferi terapie cu sânge din cordonul ombilical copiilor cu afecțiuni neurologice. Proprietățile unice ale celulelor stem care se găsesc în mediul ombilical reprezintă pentru terapia fratelui doar o potrivire parțială.

Părinții lui Jay, Shilpa și Raj Shetty, aveau o singură dorință în momentul în care au decis să păstreze cele două celule stem ale celui de-al doilea copil Kairav, aceea dorință fiind să schimbe parcursul vieții lui Jay, iar această dorință s-a împlinit. Mama lui speră că tratamentul îi va permite într-o bună zi să meargă, să alerge și poate chiar să o îmbrățișeze pentru prima dată.

Doamna Shetty, în vârstă de 40 de ani, care locuiește pe strada Inner Park împreună cu cei doi fii și soți, a declarat: „Suntem foarte entuziasmați să participăm la acest tratament revoluționar oferit de Dukes, văzând rezultatele preliminare pozitive pe care le-a arătat printre bolnavii de paralizie cerebrală. Orice îmbunătățire a calității vieții lui Jay ar avea un efect enorm de benefic nu numai asupra lui ci asupra vieții noastre de familie. Vom vedea cu siguranță îmbunătățiri, dar asta depinde de corpul lui Jay si cum va asimila acest tratament.”

Domnul și doamna Shetty au spus că au așteptat ca acest tratament să se concretizeze timp de doi ani și jumătate, după ce au contactat Universitatea Duke în 2015 la sfârșitul sarcinii doamnei Shetty.

Terapiile private în Londra și Polonia au costat cuplul între 16.000 și 20.000 de lire sterline pe an, majoritatea banilor fiind finanțați de ei înșiși. Prin strângerea de fonduri pe care au început-o acum doi ani au reușit să strângă 26.000 de lire sterline.

Paralizia cerebrală afectează 1 din 400 de copii și peste 600.000 de persoane din Marea Britanie trăiesc cu autism.

Rezultatele acestui studiu vor fi foarte incitante și o astfel de lucrare nu ar fi fost posibilă fără părinții care au ales să aiba o bancă cu sângele prețios al copiilor lor de la naștere și să sprijine tratamente inovatoare.

Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România. Seracell are peste 1000 de tratamente cu celule stem, iar peste 100 de pacienți apelează anual la serviciile acestora.

Sursa: http://www.wimbledonguardian.co.uk/news/16068021.7_year_old_boy_from_Wimbledon_will_travel_to_America_for_new_ground_breaking_treatment/

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022