Cuprins
Apa minerală este o alegere sănătoasă și fără calorii, în timpul sarcinii. Acesta conține niveluri mai ridicate de minerale naturale decât apa de la robinet și poate fi, de asemenea, carbonatată în mod natural. Femeile gravide au nevoie de minerale și de hidratare, făcând din apa minerală o alegere mai bună decât băuturile răcoritoare sau băuturile dense.
Prin definiție, apa minerală este infuzată în mod natural sau artificial cu săruri minerale sau gaze prin carbonare. Termenul „apă minerală naturală” este reglementat puțin diferit; trebuie să fie obținută direct dintr-o sursă subterană și nu poate fi supusă nici unui tratament, cu excepția carbonării sau a îndepărtării fierului sau a manganului. Apele minerale naturale conțin oricare minerale aflate în mod natural atunci când sunt extrase din sursă, inclusiv calciu, fier, sodiu și potasiu.
Femeile gravide sunt sfătuite să bea aproximativ 12 cești de lichid pe zi. Adevăratul beneficiu al apei minerale – sau al apei în general – este lipsa de calorii și capacitatea de a te menține hidratată în timpul sarcinii. Femeile însărcinate au, de asemenea, o nevoie crescută de calciu și fier, care se găsesc în cantități mai mari în apele minerale în comparație cu apa uzată de la robinet. Un studiu publicat în 2003 a constatat că consumarea unei mărci de apă minerală naturală ajută în prevenirea deficienței de fier în timpul sarcinii.
Atunci când compari apa minerală cu apa de la robinet, trebuie să îți amintești că diferitele surse de apă și reglementările locale vor afecta nivelurile de minerale ce se găsesc în apa provenită de la robinetul tău.
Un alt avantaj al consumului de apă minerală carbogazoasă este diminuarea perioadei de greață și vărsături, iar bulele răcoritoare pot ajuta la ameliorarea poftelor.
Un lucru important este faptul că apa minerală poate conține niveluri mai mari de sodiu, așa că verifică eticheta nutrițională pentru marca de apă pe care o bei. Excesul de sodiu poate duce la retenție de lichide, deci dacă te confruntați cu umflături, apa curată poate fi cea mai bună alegere.
În ceea ce privește nivelurile de calciu și fier, apa minerală este suficient de slab mineralizată încât, chiar dacă ai consumat 8 cești pe zi, încă nu ai fi respectat cerința medie estimată.
Prin urmare, obținerea excesului de calciu sau fier prin intermediul apei minerale nu reprezintă o preocupare.
Consumă cât mai multă apă în sarcină și nu uita că poți întotdeauna alterna între apa minerală și plată.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…