Antibiotice permise în sarcină • Lista documentată


Descopera ce antibiotice îți sunt permise în sarcină și în ce situații!

Cuprins

  • Iată lista cu antibioticele considerate în general sigure în timpul sarcinii
    Ce antibiotice nu este recomandat să iei în timpul sarcinii

    Antibioticele sunt frecvent prescrise în timpul sarcinii. Cu toate acestea, medicamentul specific trebuie ales cu atenție. Doctorul tău știe cel mai bine care dintre ele pot fi administrate pe perioada sarcinii și care nu.

    Pentru siguranța ta, acesta va stabili timpul si doza de administrare pentru tine, pentru a te ajuta să scapi de infecția diagnosticată.

    Iată lista cu antibioticele considerate în general sigure în timpul sarcinii:

  • · Penicilina, inclusiv amoxicilina, ampicilina
  • · Cefalosporine, inclusiv cefaclor, cefalexin
  • · eritromicină
  • · Gentamicina
  • Utilizează medicamente numai dacă este absolut necesar, având prescripția medicului. Pentru antibiotice, aceasta include tratamentul infecției confirmate (infecție a tractului urinar, pielonefrită, apendicită, colecistită, corioamnionită), prevenirea infecției ce poate trece la bebeluș. În acest caz, riscul antibioticului asupra fătuluie ste mai mic decât riscul contactării infecției de la mamă.

    Ce antibiotice nu este recomandat să iei în timpul sarcinii

    Dacă este posibil, evită începerea tratamentului în timpul primului trimestru de sarcină. Aceasta este perioada de dezvoltare structurală a fetusului și, prin urmare, cel mai mare risc de a prezenta afecțiuni.

    Anumite antibiotice (streptomicină, kanamicină, tetraciclină) sunt evitate în întregime în timpul sarcinii, datorită teratogenității lor iar altele, nu se administreaza în ultimele trimestre de sarcină.
    Ai grijă să iei antibioticul în mod corect, după prescripția medicului. Dacă uiți să iei o doză, citește prospectul și vezi cum poți recupera doza uitată.

    Ori de câte ori este posibil, terapia cu un singur antibiotic este preferată față de tratamentul cu mai multe substanțe. Mai mult decât atât, antibiotice cu spectru îngust sunt preferate față de cele cu un spectru larg pentru tratamentul infecției stabilite.
    Utilizează cea mai mică doză eficientă.

    antibiotice permise in sarcinaNu îți face griji. De cele mai multe ori, este de preferat utilizarea antibioticelor, raportul beneficii – risc fiind înclinat pentru beneficiile avute. Orice infecție netratată poate duce la infectarea bebelușului, avort spontan, naștere premature sau alte problem mai grave decât administrarea antibioticului.

    Ai grijă să nu depășești doza recomandată sau perioada de administrare și asigură-te că ceri sfatul medicului de fiecare dată când iei antibiotice.