Cuprins
Anestezia epidurală este cea mai populară metodă de ameliorare a durerii în timpul travaliului. Femeile solicită o epidurală mai mult decât orice altă metodă de calmare a durerii. Peste 50% dintre femeile care nasc folosesc anestezie epidurală.
Pe măsură ce te pregătești pentru naștere, încearcă să afli cât mai multe despre opțiunile de calmare a durerii, astfel încât să fii mai bine pregătită în a lua o decizie. Înțelegerea diferitelor tipuri de epidurale, modul în care sunt administrate, precum și beneficiile și riscurile lor te vor ajuta în procesul de travaliu și naștere.
Anestezia epidurală este anestezia regională care blochează durerea într-o anumită regiune a corpului. Scopul unei epidurale este de a oferi ameliorare durerii, mai degrabă decât anestezie. Epidurala blocheaza impulsurile nervoase inferioare segmentele spinale. Aceasta duce la scăderea simțurilor în jumătatea inferioară a corpului.
Medicamentele epidurale se încadrează într-o clasă de medicamente numite anestezice locale, cum ar fi bupivacaina, cloroprocaina sau lidocaina. Ele sunt adesea administrate în combinație cu opioide sau narcotice precum fentanil și sufentanil pentru a reduce doza necesară de anestezic local.
Acest lucru produce ameliorarea durerii, cu efecte minime. Aceste medicamente pot fi utilizate în combinație cu epinefrină, fentanil, morfină sau clonidină pentru a prelungi efectul epiduralei sau pentru a stabiliza tensiunea arterială a mamei.
Indiferent dacă te gândești să apelezi la anestezie epidurală sau nu, este foarte important să discuți mai întâi cu medicul tău.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…