Cuprins
La prima vizită prenatală, medicul îți va verifica sângele pentru a vedea ce grupă sanguină ai O, A, B sau AB și dacă este Rh negativ sau pozitiv.
Dacă ai Rh-negativ, veți avea nevoie de injecții cu imunoglobuline Rh, dintre care una cel puțin o dată în timpul sarcinii și alta după ce ai dat naștere, dacă copilul se dovedește a fi Rh pozitiv.
Această injecție te va proteja de dezvoltarea anticorpilor care ar putea fi periculoși în timpul acestei sarcini sau în sarcini viitoare.
Sângele va fi, de asemenea, verificat pentru anticorpi Rh, precum și alți anticorpi care pot afecta sarcina. Anticorpii pentru bolile copilăriei periculoase în sarcină se verifică și ei tot acum.
Analiza complete a sângelui îi va arăta medicului dacă nivelul hemoglobinei din sânge este scăzut, (un semn de anemie) și, dacă da, dacă este posibil să fie rezultatul deficienței de fier.
Dacă suferi de deficiență de fier, medicul îți va recomanda să iei suplimente de fier și să mănânci mai multe alimente bogate în fier, cum ar fi carnea roșie.
De asemenea, doctoral va dori să afle numărul trombocitelor și al celulelor albe din sânge. (Un număr crescut de celule albe din sânge poate indica o infecție.)
O altă analiză va verifica nivelul anticorpilor la virusul rubeolei pentru a vedea dacă ești imună. Majoritatea femeilor sunt imune la rubeolă, fie pentru că au fost vaccinate, fie au avut boala atunci când au fost copil.
În timpul sarcinii, virusul rubeolei poate provoca avort spontan, naștere prematură sau naștere cu făt mort, precum și o varietate de defecte congenitale grave, în funcție de trimestrul de sarcină în care te afli când iei contact cu virusul.
Multe femei cu această boală hepatică nu au simptome și pot să le transmită în necunoștință de cauză copilului lor în timpul travaliului sau după naștere. Acest test va arăta dacă ești purtătoare de hepatită B.
Doctorul va cere efectuarea mai multor teste și analize pentru a afla starea ta generală de sănătate, nivelul vitaminelor sau al hormonilor.
Îți poți lua măsuri de precauție pentru viața viitorului tău copil prin recoltarea de celule stem. Află mai multe despre serviciile Baby Stem.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…