CUPRINS
Când ești însărcinată, împărtășești foarte multe cu bebelușul tău în creștere. Oxigenul și alimentele trec de la tine la bebeluș prin placentă, un organ din uter în care se află el. În același mod, medicamentele pe care le administrezi pot ajunge și la copil. Majoritatea medicamentelor pot fi sigure pentru tine, dar există șanse ca unele să-i facă rău fătului aflat în curs de dezvoltare.
Totuși, nu este ceva anormal să ai nevoie de medicamente în timpul sarcinii. Dacă ai o infecție bacteriană în timp ce ești gravidă, poate fi necesar să iei un antibiotic, cum ar fi amoxicilina, pentru a trata infecția.
Amoxicilina este un medicament care se eliberează pe bază de rețetă și este utilizat pentru a trata anumite tipuri de infecții bacteriene. Acestea includ pneumonia, bronșita și infecțiile tractului urinar. De asemenea, poate ajuta la infecțiile pielii, gâtului și urechilor. Acest medicament funcționează prin oprirea creșterii bacteriilor dăunătoare din corpul tău. Însă, întrebarea care macină orice viitoare mămică se referă la siguranța administrării de amoxicilină în timpul sarcinii.
Deși majoritatea antibioticelor nu sunt recomandate în timpul sarcinii, unele medicamente, inclusiv amoxicilina, sunt considerate a fi sigure în această perioadă delicată. De obicei, amoxicilina este prescrisă pentru tratarea afecțiunilor bacteriene. Posibilele riscuri pot fi influențate de dozarea medicației și de afecțiunea pentru care este utilizată.
Este un medicament pe bază de prescripție, astfel încât trebuie să consulți medicul cu privire la doza sigură specifică sarcinii și nevoilor tale. Antibioticele sunt prescrise femeilor însărcinate numai atunci când beneficiile potențiale depășesc riscurile posibile. Asigură-te că respecți doza recomandată de medic, deoarece o doză greșită sau un supradozaj poate duce la complicații grave.
În concluzie, nu există dovezi ale eventualelor reacții adverse pe care amoxicilina le poate provoca în timpul sarcinii. Dar, în același timp, faptul că medicamentul este complet sigur, rămâne încă nespecificat. Deci este întotdeauna recomandat să consulți medicul înainte de a administra orice tip de medicament.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…