Alergiile în Sarcină

Sarcina reprezintă  o perioadă minuntă din viaţa fiecărei femei, crearea unei alte vieţi fiind un miracol mult dorit şi aşteptat. Din punctul de vedere al medicilor, sarcina este o perioadă delicată prin restricţiile unor investigaţii sau folosirii multor medicamente, precum şi prin posibilitatea debutului sau agravării unor afecţiuni pre-existente.

Alergia, indiferent dacă este severă sau nu, nu te împiedica să duci o sarcină la termen. Singura condiţie este să fii în evidenţă medicului alergolog pe parcursul tuturor celor 9 luni de sarcină. Iată câteva răspunsuri cu privire la alergiile din timpul sarcinii!

Alergiile se amplifică în timpul sarcinii?

Studiile arată că o treime din femeile gravide care suferă de alergie în timpul sarcinii, experimentează simptome care se agravează de-a lungul timpului, în timp ce pentru o altă treime dintre femei această stare stagnează, iar pentru cealaltă treime se vindecă. Din păcate, nu se poate şti dinainte de a rămâne însărcinată dacă tu, viitoare mămica şi persoana care se confruntă cu un anumit tip de alergie, vei face parte dintr-un grup sau din altul. Excepţie face astmul, în cazul astmului uşor starea gravidei tinde să se amelioreze în lunile de sarcină. Astmul sever tinde să stagneze în perioada de sarcină.

Starea de ameliorare sau de agravare a alergiilor variază în mare parte în funcție de sistemul imunitar al persoanei respective, sistem care suferă de schimbări notabile în lunile de sarcină. Imunitatea şi alergia sunt în strânsă legătură: aceasta din urmă este o reacţie exagerată a sistemului imunitar împotriva factorilor agresivi inofensivi, precum polenul sau părul de animal.

Există şanse ca bebeluşul să sufere şi el de alergie?

În situaţia în care mama este alergică, bebeluşul are un risc de 30% să sufere, la rândul lui, de alergie. Dacă şi tatăl este alergic, riscul creşte, ajungând la 60%. Iar în cazul în care ambii părinţii suferă de aceeaşi patologie (de exemplu, amândoi sunt alergici la polen), bebeluşul are foarte mici şanse de a nu suferi de acelaşi tip de alergie.

Conform cercetărilor nu s-au descoperit măsuri de precauţie pentru a preveni ca aceste alergii sa nu fie moștenite. Cu toate acestea, viitoarele mămici care sunt alergice li se recomandă să evite consumul anumitor alimente în timpul sarcinii, precum arahidele, fructele exotice, oleaginoasele, să nu ţină animale de companie în apartament, să fie foarte atente când fac curăţenie şi să evite praful.

Alergia poate începe să se manifestea la orice vârstă, atunci când există un teren propice acesteia. Poţi face alergie la un aliment la care, până în momentul respectiv, nu ai reacţionat negativ. Alergia se poate declanşa ca urmare a luării unui anumit medicament, a unei boli infecţioase, a mutării şi chiar a sarcinii. Dacă alergia se manifestă violent, apelează cât mai repede la un alergolog.

Dacă eşti însărcinată şi ai suferit pe parcurs de alergii în sarcină,  este foarte important să discuți cu medicul tău despre riscurile posibile pentru tine și copil. Trebuie să te concentrezi pe sănătatea copilului tău, în special după naştere. O asigurare de sănătate, în cazul bebeluşului tău, poate fi făcută prin recoltarea de celule stem. O astfel de clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitează www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022