Mamele care alăptează, adesea primesc sfaturi contradictorii cu privire la consumul de alcool în timpul alăptării. Poate avea alcoolul consumat efecte asupra copilului? În timp ce femeile sunt avertizate să nu consume alcool în timpul sarcinii din cauza dovezilor că ar putea avea urmări asupra unui copil nenăscut, riscurile consumului de alcool în timpul alăptării nu sunt la fel de bine definite.
Cuprins
Efectele alcoolului asupra copilului alăptat
Factori importanți de care să ții cont
Efectele alcoolului asupra copilului alăptat sunt direct legate de cantitatea pe care o ingerează mama. Atunci când mama care alăptează bea ocazional sau își limitează consumul la o băutură sau mai puțin pe zi, cantitatea de alcool pe care o primește bebelușul nu a fost dovedită a fi dăunătoare.
Dacă consumi băuturi alcoolice în cantități mari, alcoolul poate provoca somnolență, somn profund, slăbiciune și creștere anormală în greutate la sugari,dar și posibilitatea scăderii reflexului de ejecție a laptelui la mamă.
Jack Newman, un recunoscut autor de cărți pentru părinți și susținător al alăptării consideră că o ingerare rezonabilă de alcool nu trebuie descurajată deloc. Ca și în cazul consumului de medicamente, laptele matern prezintă doze foarte mici de alcool. Mama poate consuma alcool și poate continua să alăpteze în mod normal. Interzicerea alcoolului ar fi un alt mod în care facem viața inutil de restrictivă pentru mamele care alăptează.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…