Stresul în timpul sarcinii este normal, dar dacă acesta devine constant te poate afecta atât pe tine, cât și pe copilul tău. Când ești stresat în corpul tău se poate petrece o explozie de cortizol, dar și de alți hormoni de stres.
Emoțiile au puterea de a ne afecta în mod direct sănătatea. Dacă ești gravidă și treci printr-o perioadă dificilă din punct de vedere emoțional, probabil îți pui întrebări despre cum ți-ar putea afecta aceste stări sarcina. Pentru a trece peste această perioadă nu ezita să ceri ajutorul celor apropiați.
Studiile arată că nervii și emoțiile negative afectează sarcina. BabyStem îți va arăta care sunt urmările pe care le produc stările nervoase în sarcină:
Starea de nervozitate afectează sarcina prin creșterea posibilității nașterii premature. Acest lucru se datorează faptului că, în timpul unei crize sau al unui episod prelungit de nervi, corpul eliberează mai mult cortizol, substanță responsabilă de activarea stresului în organism. Răspândirea într-o cantitate mai mare a acestei substanțe în corpul tău în timpul sarcinii este asociată cu anumite complicații la naștere, cum ar fi greutatea scăzută a fătului. Cu toate acestea, majoritatea studiilor au arătat că femeile care au avut niveluri ridicate de cortizol nu au avut o naștere prematură.
Dacă nervii și stresul îți acaparează mintea și corpul atunci când ești însărcinată acestea pot duce la un avort spontan. Mai multe studii au arătat că, atunci când o femeie se află în primele săptămâni de sarcină și trece printr-o perioadă dificilă în viața ei, cum ar fi moartea unui membru al familiei, probabilitatea de avort crește.
Tot ceea ce se întâmplă în timpul sarcinii poate afecta sănătatea, dezvoltarea și capacitățile copilului. Studiile arată că unii copii care au probleme în vorbire au avut mame care au suferit de afecțiuni nervoase sau stres pe timpul sarcinii.
În parteneriat cu una dintre cele mai mari companii de servicii medicale (recoltare şi stocare celule stem) din Marea Britanie, Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare cu patent propriu, dezvoltat de Cells4Life. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…