Există multe senzații pe care le poți întâlni în timpul sarcinii. De obicei, întărirea burții poate semnifica un prim pas către o sarcină, dar și către un semn al unei posibile pierderi de sarcină.
Stomacul se poate întări în primul trimestru de sarcină pe măsură ce uterul se întinde și crește pentru a se putea adapta fătul. Alte senzații pe care le poți întâlni, includ durerea puternică și crampe pe marginea abdomenului, pe măsură ce mușchii se întind și se prelungesc.
În cazuri rare, în momentul în care burta se întărește și apar și dureri este un semn că există posibilitatea unui avort spontan. Un avort spontan este o pierdere de sarcină, înainte de săptămâna 20, deși sunt mai frecvente cazurile când sarcina este în a 12-a săptămână.
Cauzele fenomenului burticii tari în sarcină sunt numeroase. De aceea dacă sesizezi acest lucru în primul trimestru este bine să te adresezi medicului deoarece el poate face o diferență între o situație normală și una specială.
Pe măsură ce corpul tău continuă să se adapteze sarcinii, există posibilitatea să apară dureri de burtă și chiar să se întărească. Acest disconfort este cel mai frecvent în timpul celui de-al doilea trimestru de sarcină, iar durerea se poate extinde de la abdomen sau zona șoldului, până la nivelul zonei inghinale.
De asemenea, este posibil să întâlnești contracțiile Braxton-Hicks încă din a patra lună de sarcină. În timpul acestor contracții burta se poate simți foarte tare, astfel se poate crea o stare generală de rău.
În unele cazuri, poți dezvolta ceea ce se numește uter iritabil. Contracțiile sau întărirea burții cu un uter iritabil au efecte asemănătoare cu acele contracții de tip Braxton-Hicks. Cu un uter iritabil poți avea burta tare în sarcină, ceea ce îți poate creea un disconfort destul de mare, dar mai ales poate împiedica hidratarea normală a corpului. Deși uterul iritabil poate fi alarmant și un semn al travaliului prematur, în general, nu se observă o schimbare în dilatare.
Dacă burta este tare în cel de-al treilea trimestru, cel mai indicat ar fi să te hidratezi. De asemenea este bine să eviți să te ridici din pat sau din alte poziții brusc. Ia în considerare și masajul care ajută la relaxarea mușchilor. Eventual folosește din când în când o sticlă de apă caldă pe care să o ții pe burtă câteva minute sau chiar ore.
Dacă ai burta tare în sarcină, este bine să mergi la un consult de specialitate, întrucât, această problemă poate avea mai multe semnificații. Nu lua medicamente fără acordul doctorului de specialitate.
Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell în România, banca de celule stem numarul 1 în Germania. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cel mai bun ajutor. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…