Cuprins
Ești însărcinată în jur de 12 săptămâni și dintr-o dată îți este poftă de… nachos. O mulțime de nachos. Dar când stai la rând pentru mâncarea mexicană, îți dați seama că nimic nu ar merge mai bine cu nachos decât un castron de căpșuni cu frișcă. Ți se pare ciudat? Pregătește-te să experimentezi cele mai bizare pofte pe care le-ai avut până acum!
Iată ce se întâmplă cu poftele în timpul sarcinii și ce înseamnă acestea. Află cât timp durează și dacă este în siguranță să le dai curs.
Este obișnuit în timpul sarcinii să dorești combinații ciudate de alimente sau produse pe care nu ai vrut niciodată să le mănânci.
Conform cercetărilor, aproximativ 50-90% dintre femei au un tip de poftă de mâncare specifică în timpul sarcinii. Dar medicii nu știu exact de ce femeile gravide au dorința anumitor gusturi, texturi sau combinații de arome.
Schimbarea hormonală rapidă poate fi de vină. Poftele se pot întâmpla, de asemenea, din cauza muncii suplimentare pe care corpul o face pentru a produce mai mult sânge. Sau motivul ar putea fi confortul pe care anumite alimente îl aduce în timp ce corpul se schimbă.
Pentru majoritatea femeilor, pofta începe în primul trimestru, atingând un maxim în al doilea trimestru și scăzând în ultimul trimestru.
Doctorii spun că anumite pofte continuă după naștere, anumite femei având o poftă pentru câteva zile și alte pofte în zilele ce urmează.
Aversiunile alimentare sunt opusul poftelor alimentare. Ele pot crea sentimente la fel de neobișnuite. Poftele alimentare și aversiunile alimentare în timpul sarcinii încep de obicei în jurul aceleiași perioade.
Interesant, studiile în psihologie au descoperit că aversiunile alimentare nu au legătură cu greața și vărsăturile de dimineață, dar probabil că te ajută să eviți anumite alimente care ți-ar putea provoca stare de greață.
În schimb, cele mai dese pofte alimentare sunt dulciurile, bomboanele, ciocolata, ouăle fierte cu hrean, puiul prăjit și carbohidrații.
Ești însărcinată la început de drum? Interesează-te despre stocarea celulelor stem la naștere. Află totul de la specialiștii Baby Stem intrând pe www.babystem.ro
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…