Cuprins
Dureri de sân în sarcină și schimbări hormonale
Poartă sutiene confortabile
Ai grijă la sensibilitate și vergeturi!
Dacă ești la începutul sarcinii, probabil că experimentezi deja primele semne de sarcină. Grețuri, amețeli sau diferite schimbări, află când te dor sânii dacă ești însărcinată și ce înseamnă durerile de sân în sarcină.
Dureri de sân în sarcină și schimbări hormonale
Sensibilitatea la sân este adesea unul dintre primele semne de sarcină. Este cauzată de hormonii care se schimbă, în mod specific, aceștia fiind progesteron și estrogen. S-ar putea să începi să observi că sânii devin sensibili și dureroși în jurul săptămânilor patru până la șapte de sarcină. Pe măsura ce corpul tău se aliniază pentru a susține copilul în creștere, produci mai mulți hormoni estrogen și progesteron.
O creștere similară a hormonului se întâmplă înainte de menstruație astfel încât această sensibilitate este probabil o versiune exagerată a modului în care sânii se simt atunci.
Această sensibilitate poate continua pe parcursul primului trimestru de sarcină, dar poate fi ușurată pe măsură ce hormonii se echilibrează.
Sânii pot deveni atât de voluminoși încât sutienul obișnuit devine foarte incomod. S-ar putea să nu îți placă să îți atingi sânii și orice atingere generează durere.
Un sutien de susținere poate ajuta la ameliorarea disconfortului și poate chiar poți să porți unul în timp ce dormi. Dacă descoperi că nu este confortabil, încearcă o bustieră din bumbac în loc. Compresele răcoritoare sau o baie caldă pot, de asemenea, să ofere sânilor o senzație de confort. De asemenea, este important ca partenerul să înțeleagă că trebuie să te atingă ușor și să fie atenț chiar când vă îmbrățișați.
Ai grijă la sensibilitate și vergeturi!
Areolele pot începe să își schimbe culoarea. Nu este neobișnuit ca ele să devină mai închise la culoare și să devină mai mari. Această culoare poate persista după naștere sau poate reveni la aspectul de dinainte de sarcină.
De asemenea, se poate observa o creștere a numărului de vene care apar sub suprafața pielii la nivelul sânilor. Acesta nu este un motiv de alarmă; dimpotrivă, aceste vene transportă nutrienți copilului tău.
Odată cu toate aceste transformări ale sânilor, pielea se întinde tot mai mult. Poate să țină, să usture sau să doară și să fie uscată. Aplicarea unei loțiuni hidratante îți poate reda confortul și este primul pas către o piele fără vergeturi.
Toate schimbările corpului te ajută să te pregătești de marele moment. Aparitia micuțului tău pe lume. Protejează-i sănătatea și informează-te despre stocarea celulelor stem la naștere.
Baby Stem va oferi un serviciu medical unic pe piaţa din România, respectiv cea mai inovatoare şi performantă tehnologie de stocare, dezvoltat de Cells4Life. Cells4Life este una dintre cele mai vechi bănci de sânge din Europa şi singură bancă ce oferă acces copilului la mai multe tratamente. Baby Stem oferă servicii de stocare a celulelor stem printr-un kit de recoltare, asistenta pe tot parcursul procesului şi garanţia calităţii băncii Cells4Life.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…