Cuprins
Cauzele acneei în sarcină?
Tratarea acneei în timpul sarcinii
Tratamente nesigure pentru acnee în timpul sarcinii
Acneea poate fi un efect secundar foarte frustrant al sarcinii, chiar dacă este, în general, un semn bun că nivelul hormonilor crește în direcția corectă. Deseori, nivelul scăzut de zinc este o cauză principală a acneei, iar acest lucru poate încetini procesele de vindecare ale pielii. Placenta este cea mai mare sursă de zinc din corpul uman, astfel încât este normal ca rezervele femeii să fie redirecționate spre locul în care acestea sunt cele mai necesare. Din acest motiv, este important aportul extern de zinc în timpul sarcinii pentru a se asigura rezerve adecvate.
Cauza principală a acneei atunci când ești gravidă este creșterea nivelului hormonilor în primul trimestru. Nivelul mai ridicat mărește producția de ulei natural din piele. Este greu de prezis cine va dezvolta acnee în sarcină. Ai un risc mai mare, totuși, dacă ai o istorie de acnee sau ai acnee la începutul ciclului menstrual. Dacă nu dezvolți acnee în timpul primului trimestru de sarcină, este puțin probabil să ai tulburări care nu sunt obișnuite în timpul celui de-al doilea sau al treilea trimestru de sarcină.
Gestionarea acneei atunci când ești gravidă poate fi dificilă. Acest lucru se datorează faptului că multe tratamente cu prescripție medicală și fără prescripție medicală vin cu un risc ridicat de defecte congenitale. În general, ar trebui evitat orice medicament care are chiar și o șansă îndepărtată de a afecta bebelușul.
Tratarea acneei în timpul sarcinii
Acneea în sarcină dispare de obicei atunci când nivelul hormonilor revine la normal. Deci, cel mai sigur lucru pe care trebuie să-l faci este să eviți orice medicamente pentru acnee pe bază de prescripție medicală sau tratamente chimice la fața locului. Dacă totuși dorești neapărat să urmezi un tratament discută cu medicul tău despre siguranța acestuia.
Tratamente nesigure pentru acnee în timpul sarcinii
Medicamentele pe cale orală care au revoluționat modul în care este tratată acneea severă conțin substanțe toxice care sunt posibil vătămătoare pentru copil, sunt nesigure și interzise pe perioada sarcinii. Acest lucru se datorează faptului că medicamentele pot afecta fătul și pot determina malformații grave.
În concluzie, nu ar trebui să utilizezi medicamente contra acneei fără prescripția medicului, iar șansele să te afecteze în sarcină sunt mari doar în cazul în care ai deja tulburări seboreice.
Protejează-ți bebelușul și informează-te despre recoltarea celulelor stem! Află mai multe chiar aici https://www.babystem.ro/celule-stem
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…