Abdomene în sarcină • am voie sau nu?


Află dacă poți face sau nu abdomene în sarcină!

 

Cuprins

Ce se întâmplă cu abdomenul în timpul sarcinii?
Este sigur să faci antrenamente de tipul abdomenelor atunci când ești însărcinată?
Exercițiile pe care să le eviți în timpul sarcinii

În sarcină, toți mușchii abdominali suferă pentru a se adapta copilului tău în creștere. O mulțime de femei se întreabă dacă trebuie să facă ceva pentru a se menține în formă și a se recupera rapid după naștere.

Și în timp ce sarcina nu este timpul perfect pentru a depune eforturi pentru definirea corpului pe care l-ai visat mereu, poți merge cu siguranță la sală pentru a-ți menține starea de sănătate și a-ți menține abdomenul puternic în timpul sarcinii.

De fapt, lucrarea abdomenului în timpul sarcinii are o mulțime de beneficii, inclusiv reducerea riscului de dureri de spate și, eventual, chiar și o naștere mai rapidă sau ușoară.

Cu toate acestea, anumite modificări fizice în rutina zilnică pot crea probleme dacă este o schimbare radicală față de rutina pe care ai practicat-o înainte de a rămâne gravidă. Iată ce trebuie să știi despre abdomenele făcute în timpul și după sarcină.

 
Ce se întâmplă cu abdomenul în timpul sarcinii?

În cursul primului trimestru de sarcină, este posibil să observi ceva diferit în privința burții, în plus, desigur, o diferență accentuată care are loc de la baza osului de pe piept până în mijlocul burții. Cunoscut sub numele de diastasis recti, acest decalaj între partea stângă și cea dreaptă a mușchilor abdominali afectează până la o jumătate din numărul de mame noi. Se extinde uneori cu câțiva centimetri, pe măsură ce copilul crește și pune tensiune în zonă. Femeile care au gemeni sau care au trecut deja prin mai multe sarcini sunt în mod special predispuse la acest lucru.

 
Este sigur să faci antrenamente de tipul abdomenelor atunci când ești însărcinată?

Cu medicul tău care te supraveghează constant, este sigur. De fapt, întărirea abdomenului atunci când ești însărcinată sprijină organele pelviene, pe măsura creșterii copilului tău. Abdomenele puternice pot, de asemenea, să ușureze presiunea pe spate și să sprijine postura adecvată pentru a îndepărta durerea de la nivelul spatelui atât de obișnuită în timpul sarcinii. Te pot ajuta să mărești sentimentul de control în timpul travaliului, precum și să te recuperezi mai repede după naștere.

Exercițiile pe care să le eviți în timpul sarcinii

Deoarece unele aparate de fitness sau exerciții fac mai multă presiune pe anumite zone și trag pe abdomen, nu sunt o idee grozavă în orice moment din timpul sarcinii. Evită de asemenea, mișcările care implică îndoirea înapoi. Asigurați-vă că respirați în mod constant pe măsură ce faceți sport pentru a vă asigura că dumneavoastră și copilul dumneavoastră obțineți un flux constant de oxigen.

După ce ai ajuns la sfârșitul primului trimestru, vei dori să eviți să faci exerciții (cum ar fi abdomenele) în timp ce te afli cu fața în sus. În acest moment, uterul lărgit ar putea comprima vena cavă, venă care transportă sânge la inimă – ceea ce poate fi periculos pentru tine și copilul tău.

Pentru a atenua presiunea fără a sări peste toate exercițiile pentru abdomene care implică în mod obișnuit întinderea pe spate, încearcă variații ale acelui exercițiu, utilizând antebrațele, perne sau o minge elvețiană. Sau exerciții practice efectuate în poziții alternative, cum ar fi așezarea în picioare în poziție verticală, sau susținerea în mâini și picioare.

 

Cel mai important este să îți asculți întotdeauna corpul: dacă un exercițiu nu se simte bine (și mai ales dacă se simte dureros), oprește-te imediat. Ia legătura cu medicul tău și cu un antrenor personal dacă ești îngrijorată, deoarece există multe alternative de exerciții pentru abdomen care sunt perfect sigure pentru femeile însărcinate.

Protejează-i sănătatea bebelușului tău și informează-te despre recoltarea de celule stem la naștere.
Află mai multe despre recoltarea celulelor stem la naștere chiar de aici https://www.babystem.ro/celule-stem.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022