7 metode de a comunica ușor cu copilul tău

Comunicarea este cheia fericii unei familii, tocmai de aceea dialogul dintre părinți și copii trebuie realizat cu succes, încă din copilărie, atunci când cei mici încep să rostească primele cuvinte. Doar în acest fel comunicarea se consolidează în timp, iar relațiile dintre părinți și copii vor deveni deschise, bazate pe încredere și dialog.

Grija pentru cei mici se naște odată cu venirea lor pe lume și nu se încheie niciodată.

Recoltarea celulelor stem este importantă, deoarece asigura familiilor un viitor lipsit de griji medicale medicale grave, de aceea părinții ar trebui să opteze pentru recoltarea celulelor stem la naștere.

Baby Stem este partener exclusiv partener Seracell (singura bancă cu experiență cu ambele – măduva osoasă și cordon)  în România și vine în întâmpinarea părinților cu servicii de recoltare și depozitare a celulelor stem, la calitate germană.

 Iată câteva metode are asigură reușita în comunicarea cu cei mici

 

1. Vorbește cu copilul ușor, fără grabă și cu pauze dese

Atunci când cel mic spune ceva, așteaptă să termine ce are de zic, înainte de a-i oferi un răspuns. Discursul tău trebuie să fie relaxat, lent, astfel că, această metodă funcționează întotdeauna mai bine decât o atitudine critică. Încurajează-l și oferă șansa de a exersa, până în momentul în care reușește să facă ceea ce și-a propus.

 2. Nu-i adresa copilului multe întrebări de-odată

Copiii vorbesc mult mai bine dacă își exprimă propriile lor idei, mai bine decât în cazul în care ar răspunde la întrebările adresate. Renunță deci, la a-i adresa întrebări celui mic și fii atentă la aspectele despre care el vorbește, asigurându-l că ai înțeles dorințele sale.

3. Folosește expresiile faciale

În comunicarea cu cei mici, expresiile faciale și limbajul corpului sunt extrem de importante, acestea fiind relevante pentru asigurarea celui mic că mesajul său a fost înțeles, dincolo de felul în care el s-a exprimat.

 4. Rezervă-ti câteva minute pe zi – regulat, pentru a acorda atenție totală copilului tău

Regula de a-ți rezerva câteva minute dedicate celui mic, este foarte importantă, însă, în restul timpului, cel mic ar trebui să fie lăsat să facă ce vrea. Astfel, lasă-l să desfășoare activitățile care îi fac plăcere și să decidă singur momentele în care vrea sau nu, să vorbească.

În plus, atunci când cel mic se hotărăște să vorbească, tonul tău va trebui să fie unul lejer, calm, cu vorbe rare și pauze dese. În acest caz, starea ta calmă, va oferi încredere celui mic și-l va determina să simtă că îți face plăcere să te afli în compania sa. Chiar și odată cu înaintarea în vârstă, tot copilul va fi cel care va alege momentele în care va dori să discute cu tine despre sentimentele și experiențele sale.

5. Învață și ceilalți membrii ai familiei, metodele ideale de comunicare

Copiii, în special cei care au probleme de comunicare și se bâlbâie, vor vorbi cu mult mai multă ușurință, dacă nu sunt întrerupți, astfel că toți membrii familiei ar trebui să țină cont de aceste aspecte.

6. Analizează felul în care cel mic interacționează cu tine

Analizarea felului în acre interacționează cel mic este, de asemenea, foarte importantă. În plus, oferă-i copilului tău senzația că este ascultat și că are la dispoziție mult timp, pentru a se face auzit. În plus, renunță la critici, vorbirea rapidă, întreruperi și alte posibile întrebări pe care ai vrea să i le adresezi.

7. Încurajează-l!

Încurajarea este cuvântul cheie, pentru ca un copil să capete încredere în el. Astfel, mai presus de toate, oferă-i sprijinul tău și acceptă-l așa cum e, indiferent dacă se poticnește în vorbire sau nu. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde, pentru ca fericirea familiei să fie asigurată. Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al eliberării totale și al recoltării lunare și dispune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE și a eliberat atât sângele din cordonul ombilical, cât și sângele din măduva osoasă, în peste 1000 de transplanturi. Pentru mai multe detalii, viziteaza Babystem.ro.

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022