5 sfaturi pentru o naștere fără durere

Nașterea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care o femeie îl poate face în decursul vieții sale. Pregătirea pentru momentul nașterii este presărată cu bucurii, cu clipe de panică, dar și cu foarte mult entuziasm.

Aducerea pe lume a unui copil este asemeni unui drum cu un singur sens, odată pornit, nu mai este cale de întoarcere. Cel mic trebuie să simtă dragostea părinților și să crească armonios, în noua lui familie.

Recoltarea de celule stem la naștere este un lucru extrem de important, deoarece aceasta asigură o viață lipsită de griji și probleme medicale, atât în cazul celui mic, căruia i s-au recoltat celulele, cât și în cazul rudelor compatibile.

Indiferent de metoda prin care viitoarea mămică alege să nască, aceasta poate să opteze pentru recoltarea de celule stem, pentru o viață lipsită de griji.

Iată câteva sfaturi pentru o naștere naturală ușoară

 

1. Gestionează bine emoțiile

Emoțiile joacă un rol foarte important în timpul nașterii. Astfel, starea psihică este legată de starea emoțională pe care gravida o experimentează în timpul nașterii propriu-zise.

Specialiștii spun că travaliul poate chiar să fie interrupt din cauza emoțiilor greu de controlat, care pun stăpânire pe gravidă și care o împiedică să urmeze sfaturile medicului.

Relaxarea este de asemenea importantă, deoarece va permite mușchilor corpului să se destindă și să asigure nașterea celui mic fără prea mari bătăi de cap.

2. Respiră corect

Respirația poate duce la o naștere ușoară, atât timp cât este realizată corect. Alege să inspiri și să expiri corect, adânc, pentru a avea parte de o naștere cât mai ușoară.

În plus, este aboslut normal să scoți sunete, care îți vor ajuta corpul să se relaxeze și respirația să fie efectuată ca la carte.

3. Împinge când ești pregătită

Înainte de a naște, este important să discuți cu echipa medicală, pentru a te instrui referitor la poziții, respirație, proceduri etc. Așa îți va fi mai ușor și nu-ți va mai fi frică de ceea ce urmează să se întâmple.

Medicii spun că, în timpul nașterii, trebuie să împingi doar atunci când este momentul, pentru că, dacă vei împinge când nu trebuie, nu vei face altceva decât să te obosești fără rost. Cel mai des întâlnită întrebare a gravidelor se leagă de cum pot identifica momentul oportun pentru a împinge, însă doctorii spun că acest lucru îl simte fiecare viitoare mămică în parte.

 4. Împinsul propriu-zis nu este ca respirația

In Gaskin, specialist în nașteri din Statele Unite ale Americii, spune că uterul are un rol foarte important în procesul aducerii pe lume a unui copil și că, prin contractarea lui, copilul va putea fi împins, pentru a veni pe lume.

Astfel, cel mic este împins în timpul contracțiilor și se deplasează ușor în sus, în pauzele dintre contracții, evoluția fiind una destul de lentă.

Găsește-ți o zonă de confort și gîndește-te la ea. Tensionarea și încordarea vor face nașterea mai grea și experiența mai dureroasă.

 5. Încearcă poziții diferite

Pozițiile în timpul nașterii pot varia, în funcție de fiecare femeie în parte. Poți adopta și o altă poziție în afară de cea în care stai culcată pe spate, care se poate dovedi a fi uneori extrem de incomodă și ineficientă.

Această poziție nu permite pelvisului să miște copilul, din caiză că forțele gravitaționale nu ajută la încheierea rapidă a unei nașteri.

Indiferent de metodele alese pentru a naște un copil, nu uita că este foarte important să participi la dicuții cu medicii, cu diverse grupuri, care te vor ajuta să te pregătești psihic pentru aducerea pe lume a bebelușului tău. În plus, învață tehnicile de respirație corecte, pentru a putea gestiona bine situația.

Baby Stem vine în ajutorul viitoarelor mămici cu servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde, datorită colaborării cu Seracell, banca numărul 1 în Germania. Seracell dipune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului și al dotărilor exemplare. Pentru mai multe detalii, poți vizita: Babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022