5 sfaturi pentru gravide în trimestrul 1,2 si 3

Primul trimestru de sarcină se calculează de la momentul concepției până la finalul săptămânii 13 de sarcină. Primul trimestru de sarcină este o adevărată călătorie prin săptămânile de sarcină, fiind extrem de important pentru felul în care se dezvoltă mica ființă în interiorul tău.

Chiar dacă primele două săptămâni de după ultima menstruație sunt incluse în perioada gestațională, majoritatea femeilor nu sunt de fapt însărcinate în această fază. Ovulația apare, de obicei, după primele două săptămâni de la terminarea menstruației. De aceea, eventualele stări de disconfort, senzația de vomă sau durerile de cap din aceste două săptămâni nu pot fi asociate cu sarcina.

În primul trimestru de sarcină, cea mai bună soluție pentru a preîntâmpina o stare de oboseală cronică este să iei lucrurile ușor și să faci cum simți că este mai bine pentru tine și pentru bebelușul care va prinde contur pe zi ce trece.

Sfaturi pentru gravide în trimestrul 2

Al doilea trimestru de sarcină este calculat de la săptămâna 14 inclusiv până la săptămâna 26 inclusiv, fiind cunoscut și trimestrul de miere al sarcinii. Această a doua parte a sarcinii este o perioadă cu adevărat extraordinară pentru cele mai multe dintre viitoarele mămici. În interiorul uterului au loc schimbări drastice, iar organismul femeii trece și el prin modificări esențiale.

 1. Limitaţi-vă consumul de apă.

În trimestrul al treilea uterul este tot mai mare şi mai greu. El apasă cu mai multă presiune pe vasele pelviene şi împiedică circulaţia normală a sângelui venos de la picioare. Din cauza acumulării sângelui poate apărea varicele. Cu cât mai multă apă bea gravida cu atât mai mult sânge se acumulează în venele picioarelor. Iar când edemele se înrăutăţesc poate apărea preeclampsia.

De aceea este suficient consumul a 1,5 litri de lichide pe zi. În cazul în care simţiţi picioarele umflate vă puteţi limita la doar 1 litru de lichide pe zi. Trebuie să reţineţi că este vorba nu doar de apă, ci de orice fel de lichide conţinute în supe, ceaiuri, fructe etc.

Sfaturi pentru gravide in trimestrul 3

Al treilea trimestru de sarcină anunță apropierea nașterii copilului. În acestă perioadă, vor apărea nenumărate schimbări. Încearcă să te odihnești și să te relaxezi. Ești pe ultima sută de metrii. Rezistă! Acum e momentul să o iei mai ușor și să le ceri altora să te ajute.

2. Limitaţi numărul de exerciţii fizice.

În trimestrul al treilea este destul de greu să practicaţi exerciţii sportive intensive şi cel mai indicat este să practicaţi înotul sau yoga. Puteţi face exerciţii uşoare la domiciuliu, plimbaţi-vă la aer liber. Este exclus să purtaţi greutăţi în timpul sarcinii, chiar şi pungile cu cumpărături de la magazin. Orice fel de stres poate creşte hipertonus uterin.

3. Frecventaţi cursurile pentru viitoarele mămici.

Vă puteţi înscrie la aceste tipuri de cursuri începând cu săptămânile 30-32 de sarcină. Pe parcursul acestor cursuri veţi afla despre etapele sarcinii, cum să respricaţi corect, care sunt poziţiile potrivite pentru a înlătura durerea, cum să aveţi grijă de cel mic şi să vă pregătiţi de alăptare. Medici cu experienţă vă vor răspunde la toate întrebările şi vă vor risipi toate temerile.

4. Nu este cazul să porniţi în călătorie.

După săptămâna a 30 de sarcină medicii nu vă sfătuiesc să porniţi în călătorii lungi cu trenul, avionul sau chiar maşina. Pe drum femeia este nevoită să stea într-o anumită poziţie destul de mult timp, lucru care împiedică circulaţia corectă a sângelui. În plus, pe drum se pot întâmpla situaţii neprevăzute, pentru care nu veţi avea parte de ajutor medical calificat.

5. Nu este indicat să faceţi duş sau baie cu apă fierbinte, nu este indicată sauna.

Temperaturile ridicate determină contracţia muşchilor uterului, ceea ce poate cauza un travaliu prematur.

Odată ce aduci pe lume bebelușul, nu uita de sănătatea lui și recoltează celule stem la naștere. Recoltarea de astfel de celule îl va apăra de peste 40 de boli grave. Alege să te informezi atent înainte și apelează la o bancă de încredere. O astfel de comunitate este Baby Stem, singura bancă de celule stem care este partenerul exclusiv al Seracell din Germania.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022