O dată ce o femeie a născut, aceasta începe să manifeste stări de emoţie, de la bucurie şi fericire, la teamă şi anxietate. De asemenea, poate determina ceva la care să nu te aştepţi, ducând la o stare depresivă.
Depresia postpartum se manifestă la multe mame, imediat dupa ce au nascut, printr-o stare de tristeţe, ceea ce reprezintă o labilitate emoţională normală care apare în această perioadă, în special în primele zile imediat după , care se manifesta printr-un plâns aparent fără motiv şi schimbări bruşte de dispoziţie, însă dispare rapid, într-un termen de maximum 3 săptămâni.
Unele proaspete mamici vor manifesta o stare de depresie mai puternică şi de o perioadă mai mare de timp, cunoscută ca depresia postpartum. Foarte rar apare o formă extremă de depresie cunoscută ca psihoză post-natală. Depresia postpartum nu este o slăbiciune a mamei, ci mai degrabă o complicaţie a naşterii. Dacă suferi de depresie postpartum, ţi se va recomanda un anumit tratament astfel încât simptomele să fie controlate şi să te poţi bucura de copilul tău, însă există câteva sfaturi ușor de pus în practică pentru a ameliora aceste simptome.
Simptomele care apar la femeile care suferă de depresie postpartum care variază, precum iritabilitate psihică, stare de insomnie, crize nemotivate de plâns. Acestea sunt frecvent intâlnite în primele zile după naştere, în cadrul a mai mult de jumătate dintre femei, fiind cunoscute sub denumirea de „baby blues”. În a patra zi acestea se manifestă la maximum şi dispar complet în mai puţin de 2 săptămâni, când modificările hormonale se atenuează.
H3 5 Sfaturi pentru a depăşi depresia postpartum
Este important ca atunci când te confrunți cu depresie după naștere, indiferent dacă este vorba despre o intensitate mică sau moderată, să apelezi la terapie suportivă. Simptomele depresiei postpartum se pot îmbunătăți și după prima şedinţă, iar după primele 6 şedinţe poate fi observată o ameliorare semnificativă.
Baby Stem este partener Seracell și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Baby Stem pune la dispoziția clienților săi un kit de recoltare dar și orice informație necesară. Pentru mai multe detalii, vizitează www.babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…