5 pași pentru a putea găsi cea mai bună bonă pentru copilul tău

Fiecare părinte ajunge într-un moment al vieții în care are nevoie de ajutor în ceea ce privește creșterea unui copil. Găsirea bonei potrivite înseamnă o căutare amănunțită și necesită perseverență până când este găsită persoana care să se „muleze” după cerințele familiei. În acest caz, compromisurile nu au ce să caute, chiar dacă a găsi bona perfectă înseamnă a dedica mult timp acestui subiect.

Părinții care îți caută bonă trebuie să fie răbdători și plini de resurse (timp, bani, vizite, disponibilitate) și să facă cercetări pe toate planurile: pot apela la prieteni, familie sau la agențiile de recrutare pentru bone, pentru a putea lua în calcul toate variantele posibile.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a găsi bona perfectă

Pasul 1 – Identifică-ți prioritățile

În primul rând, decide ceea ce anume îți dorești. Vorbește cu partenerul tău despre cum ar arăta bona ideală și în viziunea lui. Vă doriți pe cineva mai matur, cu experiență? Este o dădacă cu o experiență de mai mulți ani în domeniu ideală pentru voi sau preferați o bonă mai tânără pe care să o „formați”?

O altă întrebare care apare des este cât de mult se poate implica bona aleasă în educația copilului tău, dacă îți dorești o femeie care să-l hrănească, să-i facă baie și să-l conducă în diverse locuri sau dacă îți dorești o bonă care să preia și din atribuțiile tale de părinte.

Te sfătuim să îți creezi o listă în care să adaugi toate criteriile pe care o bonă bună din punctul tău de vedere ar trebui să le îndeplinească și desfășoară căutările ulterioare, ghidându-te după lista făcută.

 Pasul 2 – Cercetează!

Vorbește cu prietenii sau rudele despre faptul că îți cauți o bonă pentru a avea grijă de micuțul tău. O alegere bună ar fi să pui un anunț în ziarul școlii sau în paginile online dedicate părinților, pentru a vedea care sunt reacțiile și rata de răspuns vis-a-vis de postările tale.

În acest punct al căutării bonei ideale, poți apela și la profesioniști. Interesează-te dacă există în zona ta o firmă  care recrutează bone și contactează staff-ul pentru recomandări. Bonele pe care ei le au în portofoliu trec prin niște filtre atent selecționate, sunt verificate și trecute printr-o serie de teste, așa că recomandările lor sunt întotdeauna atent alese.

Grija pentru copilul tău începe încă din primul moment în care ai aflat că ești gravidă. 9 luni de atenție sporită și controale regulate, planificarea nașterii și aducerea în sine a bebelușului pe lume sunt momente extrem de importante în viața fiecărei femei.

Această grijă devine însă mai acerbă, după naștere, când apar extrem de multe întrebări legate de viitorul micuțului. Recoltarea celulelor stem este o dovadă a faptului că micuțul tău va avea un viitor lipsit de incidente medicale grave. Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de stocare și prelucrare a celulelor stem. Îngrijirea copiilor este o „luptă” ce se dă pe mai multe fronturi, de aceea o mămică pregătită trebuie să fie întotdeauna atentă la toate aceste aspecte.

Pasul 3– Interviul

Intervievează cât de multe persoane poți. Adresează întrebări specifice, legate de experiența pe care bonele o au, despre metoda lor de a crește și îngriji un copil, hobby-uri, permis de conducere, etc. De asemenea, trebuie să treci de bariera „răspunsurilor corecte” și să acorzi atenție și compatibilității dintre bona aleasă și copilul tău. Există cazuri în care părinții aleg bone experimentate, cu conduită, care însă nu rezonează deloc cu copilul și atunci apar conflictele. Compatibilitatea, deci, joacă un rol foarte important.

Pasul 4 – Caută referințe

După ce ai scurtat lista și ai rămas cu doar câteva nume pe hârtie, caută referințe. Asigură-te că faci o documentare serioasă înainte, pentru a afla care sunt punctele forte și slabe ale bonei pe  care o ai în vizor. Poți afla aceste detalii, contactând părinții la care bona respectivă a lucrat înainte, astfel vei primi o părere obiectivă și corectă de cele mai multe ori.

Pasul 5 –  Cheamă bonele selectate acasă pentru proba practică

Alege să chemi bonele care ți-au făcut cea mai bună impresie acasă, pentru a sta câteva zile, de probă. Plătește-Ie fiecare zi de muncă și observă cu atenție felul în care acestea interacționează cu cel mic. Decizia finală ar trebui să se bazeze în primul rând pe conexiunea care se creează între bona aleasă și micuțul tău, astfel că zilele de probă ar trebui să-ți ofere o viziune clară a felului în care trebuie să iei decizia perfectă pentru tine și familia ta.

Seracell este banca numărul 1 în Germania din punct de vedere al recoltării și prelucrării celulelor stem și dispune de două acreditări extrem de importante, GMP (Good Manufacting Practice) și JACIE. Prin parteneriatul dintre ei, Baby Sem aduce în România calitatea serviciilor germane de stocare dar mai ales de prelucrare a celulelor stem recoltate la naștere. Profesionalism, transparență totală legată de costuri și proceduri dar și laboratoare extrem de bine echipate, acestea sunt caracteristicile definitorii ale Baby Stem și Seracell. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.

 

 

 

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022