Avocado este un fruct tropical cu o textură untoasă și un gust ușor aromat. Este un aliment minune, inclus în toate dietele sănătoase. De asemenea, avocado a fost cunoscut încă din vechi timpuri drept fructul fertilității, folosit atât de femei, cât și de bărbați. Acest super-fruct este recomandat femeilor care doresc să rămână însărcinate, însă consumul lor nu trebuie oprit aici. Proprietățile sale sunt benefice și pentru făt, dar și în timpul alăptării.
Studiile de profil arată că fructul de avocado se numără printre sursele naturale care conțin cea mai mare cantitate de nutrienți-cheie pentru viitoarele mămici, care sunt adesea deficitare în dietele acestora. Vezi în cele ce urmează motivele pentru care ar trebui să incluzi acest aliment în dieta ta atât în timpul sarcinii, cât și în viața de zi cu zi:
Acidul folic este important pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a fătului. Lipsa acestei substanțe poate duce la malformații la nivelul oaselor sau a craniului. Acidul folic mai este esențial pentru diviziunea celulară și pentru sinteza aminoacizilor și acizilor nucleici, cum ar fi ADN-ul. Acesta are şi un rol esenţial în ameliorarea bolilor de inimă la mame. Un avocado curățat, cu o greutate de aproximativ 136 de grame, poate conţine 121 mcg de folați.
Fibrele se găsesc în abundenţă în compoziţia acestui fruct-minune, fiind un real ajutor pentru sistemul digestiv al femeilor gravide, care se confruntă în mod obişnuit cu constipaţia. De asemenea, circa 25% dintre fibrele pe care le conţin fructele de avocado sunt solubile, ceea ce ajută bacteriile bune din tractul digestiv să îmunătăţească sănătatea metabolică a corpului tău. Lucru care, la rândul său, te ajută pe tine să îţi ţii sub control greutatea. Totodată, în avocado se regăsesc acizii graşi omega-3 şi omega-6, benefici pentru absorbţia uşoară a nutrienţilor în corp.
Avocado îşi redobândeşte titlul de fruct-minune şi când vine vorba de ameliorarea unor probleme sau simptome specifice femeilor însărcinate. Una dintre ele este anemia, cauzată în special de deficienţa de fier din organism. Din fericire, fructul de avocado conţine o doză importantă de fier. Acesta poate ajuta şi la ameliorarea stărilor de ameţeală şi greaţă în timpul sarcinii.
Conţinutul bogat de potasiu le ajută pe viitoarele mămici să reducă presiunea arterială, ceea ce scade riscul de preeclampsie. Totodată, potasiul este benefic pentru ameliorarea crampelor, des întâlnite la femeile aflate în ultimul trimestru de sarcină.
Pe lângă aportul bogat de fier şi potasiu, avocado conţine şi cantităţi considerabile de calciu, fosfor, magneziu, zinc, benefice pentru întărirea oaselor, dar şi niacin, cupru sau mangan, esențiale în timpul sarcinii atât pentru mamă, cât şi pentru făt.
Nu există vreun tip de vitamine pe care fructele de avocado să nu le aibă. De la complexul de vitamine B, printre care și acidul folic menționat anterior, până la vitaminele A, E și K.
O cană de avocado tăiat poate asigura 40% din doza zilnică recomandată de acid pantotenic, sau vitamina B5 și 30% din doza zilnică recomandată de vitamina B6, care este esențială pentru metabolism, pentru absorbția proteinelor, dar și pentru formarea de globule roșii.
Vitamina E este o vitamină solubilă în grăsimi, cu o funcție importantă în funcționarea sistemului imunitar. Este, totodată, un antioxidant care ajută la protejarea celulelor împotriva radicalilor liberi. O cană de avocado poate conține 20% din doza zilnică recomandată de Vitamina E pentru femeile gravide.
Avocado mai conține și Vitamina K, necesară pentru metabolismul osos și pentru coagularea sângelui. Vitamina A, care se regăsește și în avocado, conține o substanță necesară penru viitoarele mămici, numită carotenoidă. Aceasta ajută la prevenirea bolilor sau a problemelor de vedere la făt.
Nu în ultimul rând, avocado are și o doză importantă de vitamina C, care va ajuta la absorbţia fierului în organism.
Baby Stem este partenerul exclusiv al Seracell în România. Seracell este banca de celule stem numărul 1 în Germania, fiind una dintre puţinele bănci de celule stem care au obţinut acreditarea Good Manufacturing Practice în domeniul stocării şi prelucrării probelor biologice. Pentru mai multe detalii despre serviciile noastre, vizitaţi siteul BabyStem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…