Sănătatea copiilor este principala grijă a părinților. Alimentația sănătoasă, regimul de viață bine echilibrat, sportul, dar mai ales atenția la factorii nocivi din jur, asigură un trai liniștit, fără prea mari incidente de natură medicală. Imunizarea, joacă în acest context, un rol foarte important, deoarece „ține la distanță” bolile, lăsând copiii și părinții să se bucure de viață.
Un sistem imunitar activ și sănătos este calea de succes spre o viață normală, chiar și în contextul social actual, în care sănătatea este din ce în ce mai afectată și plasată pe locul II, în cele mai multe cazuri.
În ultimii ani, subiectul sănătății a ajuns să fie discutat din ce în ce mai des în spațiile media, în ceea ce privește vaccinarea celor mici. Schema complexă de vaccinare este un subiect controversat, care atrage de partea sa păreri pozitive și negative, deopotrivă.
„Un sistem imunitar suprasolicitat” este, fără îndoială, una dintre cele mai mari prejudecăți ale părinților. În realitate însă, sistemul imunitar al copilului poate să gestioneze mai multe sute de corpi străini în fiecare zi, și poate, fără îndoială, să „primească” mai multe vaccinuri simultan.
Ideea suprasolicitării sistemului imunitar a luat naștere odată cu stabilirea schemei de vaccinare care conține, la rândul ei, vaccinuri multiple, administrate în același timp.
Cercetările au arătat că vaccinurile recomandate de către medici pentru fiecare medie de vârstă în parte, nu provoacă efecte adverse ci, dimpotrivă, acționează mai repede dacă sunt administrate simultan, față de vaccinurile administrate separat.
Unii părinți cred cu ardoare că riscul ca ai lor copii să se îmbolnăvească crește odată cu vaccinarea lor, motiv pentru care refuză, de cele mai multe ori, vaccinarea. Total greșit. În cazul unei epidemii, de exemplu, primii care vor fi expuși îmbolnăvirii, vor fi copiii care au rămas nevaccinați, astfel că schema de vaccinare trebuie urmată „ca la carte”, pentru siguranța celor mici.
Acceptarea schemei de vaccinare este opțională, însă. Aprobarea acesteia, pe de altă parte, este garanția ca cel mic va putea fi ferit de anumite boli, ce pot apărea pe parcursul vieții.
Recoltarea celulelor stem la naștere este, de asemenea, opțională. Părinții ar trebui să fie conștienți că celulele stem reprezintă garanția ca viața de familie nu va fi umbrită de întâmplări medicale neplăcute, și să opteze pentru recoltarea celulelor stem, la naștere.
Baby Stem este partener Seracell în România și oferă servicii de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la standarde germane.
Deși majoritatea părinților nu iau în serios bolile copilăriei (vărsatul de vânt, rujeola), acestea sunt boli care pot duce cu ușurință la complicații severe, dacă nu sunt tratate corespunzător. Erupțiile la nivel cutanat pot duce la dezvoltarea unor infecții bacteriene și pot conduce la agravarea situației copilului bolnav. Mai mult decât atât, aceste boli, deși sunt specifice copilăriei, pot apărea și la vârste mai puțin fragede, cu mențiunea că, în acest caz, lucrurile sunt mai complicate și mai imprevizibile.
Este adevărat că imunitatea dobândită natural este bună, însă riscurile de formare ale acesteia sunt prea mari, astfel că, planul de vaccinare trebuie urmat pentru ca orice risc să fie diminuat.
Există părinți care sunt de părere că schema de imunizare a devenit inutilă, din cauza faptului că o mare parte din bolile importante precum poliomielita, pojarul și altele au fost eradicate. Chiar și așa, în cazul unei epidemii, copiii nevaccinați ar deveni, cu siguranță, primele victime. În plus, răspândirea acesteia ar fi facilitată, prin „propagarea” bolii la alți membri ai familiei, dacă și aceștia sunt nevaccinați, deoarece copiii nevaccinați sunt susceptibili de a-și contamina întreaga familie.
Bolile nu au „granițe”, astfel că, acestea pot fi contractate în cursul unei excursii, sau a unei vizite într-o țară străină. Proporția oamenilor vaccinați este sub 95% în mai multe țări europene, astfel că riscul de retransmitere a acestora în zonele în care au fost eradicate, este unul ridicat. Transportul aerian este principalul „canal de răspândire” al bolilor, prin transportul unor persoane bolnave, în zone unde oamenii nu erau imunizați.
Celulele stem ajută la tratarea a peste 85 de boli, printre care diverse forme de cancer, leucemii sau limfoame.
Datorită parteneriatului cu Seracell – banca de celule stem numărul 1 în Germania, Baby Stem oferă prelucrarea materiei biologice în laboratoare performante, înalt tehnologizate. În plus, Seracell dispune și de camere de sterilizare, dotate cu aere condiționate speciale, care să asigure temperatura ideală păstrării în stare viabilă a celulelor stem
La mijlocul anilor `90, unii părinți au observat o strânsă legătură între vaccinul ROR și debutul autismului. Astfel, ideea că autismul este provocat de vaccinul ROR – care se administrează împotriva rujeolei, a oreionului sau a rubeolei, a fost publicată în anul 1998. Tiomersalul – un compus ce conține mercur, folosit în cantități foarte mici în unele vaccinuri, a fost găsit vinovat, la acea vreme. Deși vaccinul ROR nu conține urmă de tiomersal, compusul a fost îndepărtat complet din toate vaccinurile destinate copiilor, pentru a diminua orice urmă de îndoială.
Seracell dispune de două acreditări extrem de importante, GMP (God Manufacturing Practice) și JACIE, ca semn al profesionalismului echipei medicale și a laboratoarelor dotate exemplar.
Baby Stem aduce în România calitatea serviciilor germane de prelucrare și depozitare a celulelor stem, la cele mai înalte standarde. Pentru mai multe detalii, vizitează Babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…