5 Lucruri Neștiute de Mame despre a Doua Naștere!

A doua sarcină este o experiență total diferită față de prima sarcină. Fiecare sarcină este unică și de aceea trebuie să o tratezi Independent. La a doua sarcină, copilul tău nu crește mai repede, dar este posibil ca burta să se mărească mai devreme. Acest lucru se datorează faptului că mușchii abdominali sunt slăbiți de la prima sarcină, astfel ei nu pot menține la fel de eficient sarcina. De aceea, te poți gândi să apelezi la centurile elastice și la achiziționarea hainelor de gravidă mai devreme.
Iată câteva lucruri pe care este posibil să nu le știi despre a doua sarcină, dar pe care le poți afla de la specialiștii Baby Stem:
Multe femei afirmă că la a doua sarcină oboseala își spune cuvântul. Pentru a evita oboseala încearcă să reduci activitățile inutile și indicat ar fi să îți faci timp și pentru tine. Apelează la ajutorul oamenilor apropiați, pentru a putea să te odihnești, deoarece odihna este foarte importantă atât pentru tine, cât și pentru viața copilului tău.

Dureri de spate

Durerile de spate tind să fie mai frecvente la a doua sarcină. Dacă mușchii abdominali nu au fost refăcuți în totalitate după prima sarcină, riscul de a avea dureri crește. Consolidarea abdomenului poate preveni sau reduce durerea de spate, pe măsură ce sarcina progresează. Găsește timp pentru a practica câteva exerciții zilnice, speciale pentru sarcină.

Contracțiile Braxton Hicks

Este normal să simți mai devreme loviturile fătului la a doua sarcină, fiind deja familiarizată cu senzația. De asemenea, pot apărea și contracțiile Braxton Hicks înainte de termen. Nu trebuie să te ingrijorezi, sunteți în siguranță.

Probleme digestive

Fiecare sarcină este diferită, dar cu siguranță simptomele pe care le-ai întâlnit la prima sarcină pot apărea și în timpul celei de-a doua. Dacă ai probleme cu digestia și anume, constipație sau hemoroizi, încearcă să iei măsuri din timp. Consumă cantități mari de fibre sau administrează suplimente de fibre, dar cel mai important, nu uita să te hidratezi și să practici exerciții fizice regulate.

Recuperarea postpartum

După a doua sarcină, durerile vor fi mai intense. Aceste crampe sunt cauzate de contracțiile uterine, care se retrag și ajung la dimensiunile normale. Să nu te surprindă dacă va dura mai mult până îți vei recâștiga formele de altadată. Pentru a ajunge la tonusul muscular din trecut este necesară o dietă sănătoasă, dar și de mult sport.
Dacă ai mai trecut printr-o sarcină este foarte posibil să cunoști deja o mare parte din simptome, dar nu uita că fiecare sarcină este diferită și trebuie tratată cu seriozitate. Pentru mai multe informații nu ezita să apelezi la doctorul de specialitate.
Baby Stem oferă servicii de prelucrare și de depozitare a celulelor stem și este partenerul exclusiv al Seracell. Viața copilului tău este cea mai importantă, de aceea noi dorim să îți oferim cele mai bune servicii. Mai multe informații găsești pe www.babystem.ro.

Publicat de
andreea

Articole recente

  • Mamici Informate - Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem din cordonul ombilical pentru leziunile cerebrale perinatale

Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…

februarie 10, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Ce sunt celulele placentare? Boli grave care se pot trata cu celulele stem recoltate din placentă

Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…

februarie 8, 2022
  • Tratamente Celule Stem

Anemia Fanconi la copii – Cum se manifestă și de ce este importantă recoltarea celulelor stem

Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…

ianuarie 31, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratament cu celule stem din placenta pentru durerile cauzate de artrită

Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…

ianuarie 28, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Terapia cu celule stem restabilește funcția imună la copiii cu SCID

Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…

ianuarie 21, 2022
  • Tratamente Celule Stem

STUDIU: Tratamentul displaziei bronhopulmonare cu celule stem la nou-născuții prematuri

Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…

ianuarie 13, 2022