Cuprins
Sunt multe momente pline de fericire în sarcină, însă aceasta nu este presărată decât cu astfel de momente. Există mulți factori care pot crea disconfort pe parcursul celor nouă luni, cât timp corpul este în continuă transformare. Pe lângă durerile de spate, greața, sensibilitatea gingiilor, apariția de hemoroizi în sarcină este o realitate cu care se confruntă multe dintre viitoarele sau proaspetele mame.
Hemoroizii sunt vasele de sânge din zona rectală. În mod obișnuit, acestea variază de la dimensiunea unui bob mic, mic până la dimensiunea unui bob cât un strugure. Aceștia se pot inflama intern dar și extern, în interiorul rectului sau pot ieși prin anus. Deși știm că acest lucru nu o să vă facă să vă simțiți mai bine, trebuie să știți că hemoroizii în sarcină sunt inofensivi, nu afectează sarcina sau copilul, și comuni, afectând mai mult de jumătate dintre femeile însărcinate, în special de la mijlocul trimestrului doi de sarcină și până după naștere.
Progesteronul determină constipație prin încetinirea tranzitului intestinal.
Presiunea din uterul aflat în creștere, tot mai accentuată începând cu săptămâna 25, plus creșterea fluxului sanguin în zona pelviană, poate determina umflarea venelor din peretele rectal, durerea și mâncărimea. Dilatarea uterului pune presiune asupra venelor pelvine și venei cave inferioare (situată în parțile drepte ale corpului și care duce sânge către membrele inferioare). În acest caz, uterul se poate umfla, din cauza sângelui care nu mai ajunge în timp util în cealaltă jumătate a corpului.
· Faceți exerciții Kegel. Exercițiile Kegel consolidează mușchii pelvisului, care susțin uterul, vezica urinară, intestinul subțire și rectul. Puteți face exerciții Kegel, cunoscute și sub numele de antrenament muscular ai zonei pelviene, oricând. Acestea pot ajuta la prevenirea hemoroizilor prin îmbunătățirea circulației în zonă.· Dormiți pe partea stângă – stând culcat pe partea stângă de câteva ori pe zi, sau chiar dormitul pe aceasta parte pentru toata noaptea, eliberează presiunea supra venelor rectale și ușurează circulația sângelui, eliberând vena cavă.
Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratamentul hemoroizilor. Acesta poate recomanda un unguent sau o cremă topică pentru a ușura mâncărimea și durerea.
O clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.
Diagnosticul anomaliilor fetale se stabilește în timpul sarcinii în proporție de 40-60%. Din păcate, nu…
Placenta este un organ remarcabil care este esențial pentru producerea vieții umane. Placenta îi asigură…
Interesul pentru cercetarea celulelor stem din cordonul ombilical a crescut semnificativ din 1988, după primul…
Placenta umană este un organ unic care creează o legătură între făt și peretele uterin.…
Imunodeficiența severă combinată (SCID) este numele unui grup de tulburări genetice care fac ca bebelușii…
Displazia bronhopulmonară la bebeluși, cunoscută și sub denumirea de boala pulmonară cronică la copii, se…