Cuprins:
Principalele cauze ale durerilor de dinți în sarcină
Cum să vă păstrați dantura sănătoasă în timpul sarcinii
Disconfortul pe parcursul sarcinii devine tot mai pronunțat odată cu creșterea bebelușului. În această perioadă, tot corpul tău se schimbă iar durerea de spate și dormitul prost pe parcursul nopții sunt primele semne de disconfort care apar. Se poate, totuși, ca o nouă sursă de disconfort să apară pe parcursul celor nouă luni. Multe femei gravide se plâng de dureri de dinți în sarcină.
Află de la specialiștii Baby Stem totul despre durerile de dinți în sarcină și despre specifica durere de măsea în sarcină, dar și cum să ameliorezi acest disconfort.
Principalele cauze ale durerilor de dinți în sarcină
Iată ce vă poate provoca dureri de dinți în sarcină și senzibilizarea gingiilor și cum puteți face față durerii în condiții de siguranță:
- Modificări hormonale – Schimbările hormonale ce au loc în corpul dumneavoastră în perioada sarcinii sunt principala cauză de apariție a durerilor de dinți în sarcină și a sensibilității gingiilor. Datorită creșterii fluxului de sânge și a hormonilor hiperactivi, multe femei semnalează dureri de dinți și durere de măsea în sarcină. Potrivit Asociației Americane de Sarcină, hormonii de sarcină afectează de fapt modul în care organismul reacționează la bacterii, ceea ce poate duce la infecții parodontale și dureri de dinți sau de gingii.
- Creșterea fluxului de sânge. Corpul tău este suprasolicitat pentru a putea susține micuțul bebeluș ce crește în pântecele tău. Acest proces duce la creșterea fluxului de sânge în organism. Acest flux crescut de sânge poate duce la gingii sensibile, umflate care sunt delicate la atingere. Alimentele calde și reci pot declanșa această sensibilitate, chiar dacă nu ați mai experimentat până acum astfel de disconfort.
Cum să vă păstrați dantura sănătoasă în timpul sarcinii
Deși sarcina poate limita o parte din intervențiile medicamentelor folosite adesea pentru tratarea dinților și gingiilor, cu o grijă sporită și atenție, vă puteți menține zâmbetul sănătos în timpul celor 9 lunide sarcină. Menținerea tuturor obiceiurilor importante de igienă pe care le-ați dombândit până acum vă va menține dantura sănătoasă și fără durere.
- Alegeți o perie moale. Dinții sensibili necesită o periere delicată. O perie de dinți cu perii moi curăță dinții delicat pentru a reduce durerea și sângerarea gingiilor în viitor. Este important, ca și până acum, să efectuați un periaj corect, de sus în jos și de jos în sus cu atenție sporită la gingii.
- Tineți cont de alimentele care vă declanșează sensibilitatea. Ați experimentat o durere de dinți în timp ce ați băut ceai fierbinte sau ați mâncat o înghețată? Cel mai bine este să evitați alimentele și băuturile la temperaturi extreme. În majoritatea cazurilor, sensibilitatea la nivelul gingiilor dispare după sarcină, astfel încât după naștere ar trebui să puteți reveni la vechile obiceiuri de consum.
- Reduceți consumul de dulciuri. Zahărul hrănește bacteriile din gură, ceea ce poate duce la apariția cariilor și la durere de dinți în sarcină. Încercați, pe cât posibil, să reduceți cantitatea de dulciuri pe care o consumați.
- Vizitați medicul dentist. Chiar dacă sunteți însărcinată, nu folosiți sarcina ca și scuză pentru a evita verificarea regulată a dinților dumneavoastră. Vizitele la medicul dentist sunt foarte importante mai ales în această perioadă, de schimbări majore. Aceasta vă poate păstra zâmbetul sănătos chiar și atunci când nu vă așteptați. Doar asigurați-vă că ați reamintit medicului dentist că sunteți însărcinată, deci puteți lua măsuri de precauție adecvate (cum ar fi renunțarea la anumite tipuri de raze X).
Este adevărat că sarcina înseamnă o perioadă de schimbare, în special pentru corpul dumneavoastră. Dar nu trebuie să acceptați să suferiți niciun disconfort oral. Vorbiți cu medicul ginecolog pentru sugestii de medicație pe care o puteți lua în siguranță. Cu îndrumare profesională consistentă și îngrijire personală, veți putea să vă bucurați de sarcină fără a vă îngrijora de efectele secundare ce pot avea efect asupra danturii.
Suntem siguri că așa cum tvă gândiți la sănătatea dumneavoastră, v-ați gândit de nenumărate ori și la sănătatea bebelușului vostru. Probabil că ați luat în calcul recoltarea de celule stem la naștere. Este foarte bine să vorbiți din timp cu doctorul dumneavoastră despre opțiunea și despre tehnica de recoltare a celulelor stem.
O clinică specializată este Baby Stem, singurul partener în România, a băncii de celule stem Seracell, numărul 1 în Germania. Baby Stem aduce în România experienţa şi calitatea germană a serviciilor de stocare şi mai ales de prelucrare a probelor biologice în vederea tratamentelor ulterioare cu celule stem. Pentru mai multe detalii vizitaţi www.babystem.ro.